Поліція Сумщини розшукує шахрая, який видурив у чоловіка всі гроші

ВС 09 июня 2021 в 07:30
Назвавшись працівником служби безпеки одного із банків, зловмисник вивідав у чоловіка конфіденційну інформацію по його банківській картці та зняв з рахунку 14 000 гривень.

З заявою про злочин до поліції звернувся 26-річний житель міста Конотоп. Він розповів, що кілька днів тому, на його мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який назвався представником банку.

У телефонній розмові «банківський працівник» повідомив, що з його картою відбуваються підозрілі операції, тому її буде заблоковано найближчим часом. Для того, щоб уникнути цього, чоловікові потрібно назвати номер картки, її секретний код та коди, які надійдуть СМС-повідомленням. Та шахрай не зупинився на цьому, а ще попрохав хлопця зняти всі кошти та відправити їх через термінал на так звану «безпечну карту». Коли чоловік виконав всі інструкції, зрозумів, що фактично сам віддав кругленьку суму до рук аферистів. 

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого розшукують зловмисника.

Поліція вкотре звертається до громадян із застереженням не довіряти незнайомим співрозмовникам, ким би вони не називалися. Тож, якщо вам, у телефонній розмові незнайомі особи пропонують «розблокувати банківську картку»,  краще відмовтеся від такої пропозиції. Памятайте, жодних фінансових операцій з клієнтами по телефону банки не проводять. Будьте максимально пильними та обережними, не дайте жодного шансу аферистам збагатитися за ваш рахунок, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

 
51
Комментариев
0
Просмотров
1038
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.