За колабораційну діяльність засуджено мешканця Роменщини

ВС 24 июня 2022 в 16:44
23 червня суд ухвали вирок, яким затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Роменської окружної прокуратури та обвинуваченим відповідно до якої:

58-річного мешканця Роменського району визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України (Публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України)  і призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади в державних органах влади та органах місцевого самоврядування строком на 10 (десять) років.

Вирок  суду не набрав законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення.

Інформаційно
58-річний мешканець с. Глинськ здійснював колабораційну діяльність,  яка полягала в тому, що він  заперечував факт здійснення збройної агресії проти України та закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора.

Обвинувачений, після оголошення президентом російської федерації 24 лютого 2022 року про початок військової спеціальної операції проти України, у присутності інших осіб підтримав це рішення. Більш того, чоловік неодноразово висловлювався на підтримку злочинних дій військовослужбовців російської федерації.

Роменський міськрайонний суд

46
Комментариев
0
Просмотров
814
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.