На Сумщині судитимуть 19-річного юнака, який скоїв низку злочинів

ВС 19 декабря 2022 в 17:35
Конотопською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно на даний час вже 19-річного юнака, який будучи обвинуваченим у шахрайстві та підробці документів, скоїв іще низку злочинів.

Наразі стосовно юнака триває судовий розгляд за обвинуваченнями в 4 епізодах шахрайств та підробці посвідчення учасника АТО. Більш того, до цього він вже був засуджений за грабіж. Попри це, у березні 2021 року він познайомився в розважальному закладі з чоловіком, який шукав загублений смартфон знайомого. Зорієнтувавшись у ситуації, юнак повідомив, що він - правоохоронець і зможе, використовуючи свої «службові» зв’язки, допомогти. Під час зустрічі з власником гаджета, який є військовослужбовцем, юнак пообіцяв знайти телефон, проте порекомендував заблокувати банківські карти, які «прив’язані» до номера телефону. Довіряючи новому знайомому, потерпілий передав всі дані, в тому числі й пін-коди. Відтак юнак зняв із карток готівку та оформив мікрокредити, завдавши шкоду потерпілому на 51 тис. грн.

Більш того, юнак у соціальній мережі зв’язався з жінкою, яка має інвалідність 2 групи. Представившись працівником банку, він запропонував жінці отримати соціальні виплати. Отримавши дані банківських карток, юнак ошукав потерпілу на 30 тис. 500 грн.
Разом з тим, за місцем проживання юнака виявлено і вилучено автомат Калашникова, 7 магазинів до автоматичної зброї з 214 набоями, тактичну сумку з пістолетом типу револьвер системи «Наган» з 3 патронами.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 357(заволодіння офіційними документами шляхом шахрайства), ч. 1 та ч. 2 ст. 185 (крадіжка), ч. 1 ст. 263 (зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК України.

41
Комментариев
0
Просмотров
1552
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.