Олена Шуляк: Сьогодні існує лише одна партія – це український народ, а завдання політичної сили «Слуга Народу» – бути там, де потрібні людям

ВС 18 августа 2022 в 17:25
Сумщину з робочим візитом відвідала голова політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк. Більш як 10 зустрічей з посадовцями і військовими, підприємцями та очільниками громад, медиками і депутатами відбулося того дня.  На першому плані – люди.  

На деокупованій Сумщині спеціалісти продовжують розміновувати території: як на землі, так і у воді.

«За підрахунками рятувальників, розмінування області займе ще близько 3-4 років. Їхня робота –  вберегти здоров’я та життя людей. І приємно, що рятувальники можуть відточувати навички, навчатися за сучасними методами на новітній базі», – зазначила Олена Шуляк під час відвідування міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України в Ромнах.

Попри випробування війною, Сумський онкодиспансер, за словами Олени Шуляк, має все, щоб стати одним із кращих в Україні. За ініціативи голови Сумської облради, обраного від «Слуги Народу», Віктора Федорченка тут відбувається масштабна модернізація. За підтримки нардепів від «Слуги Народу» та депутатського корпусу облради завершили капітальний ремонт хірургічного та адміністративного корпусу, розробили проєкти упорядкування території з місцями відпочинку, облаштували укриття, а коштом  медичного закладу встановили сучасний томограф та лінійній прискорювач, про який мріяли лікарі-онкологи.

«Осучаснення онкодиспансеру дозволяє людям отримувати якісну і вчасну допомогу. Таке лікування має стати нашим пріоритетом навіть у часи війни», – наголосила політик.

Досвід Сумщини у стратегічному плануванні відбудови може стати прикладом для інших деокупованих регіонів.

Область вже розробила свою стратегію відбудови та економічного розвитку регіону, який може лягти в основу плану комплексного відновлення. За словами голови політсили Олени Шуляк, наявність комплексного плану відновлення стане сигналом і для міжнародних донорів  про те, що українці мають стратегічне бачення відновлення своїх територій та чітко розуміють пріоритети.

Важливе для Сумщини і питання відбудови зруйнованого житла. В області майже 2 тисячі повністю знищених будинків, і ця кількість постійно зростає, бо 20 громад області  постійно перебувають під обстрілами. Олена Шуляк говорить, що в парламенті розуміють важливість законодавчої підтримки людей, що  постраждали внаслідок бойових дій.

«Нині Україна вже вилучає російські активи, ці кошти можна використовувати як компенсацію за пошкоджене житло українців. Як область, де постраждало багато  саме житлових об’єктів, Сумщина може надати пропозиції для вдосконалення законопроєкту – ми обов’язково врахуємо їх при остаточному ухваленні документа», – зазначила політик.
Відвідала Олена Шуляк і декілька успішних підприємств, зазначивши, що бізнес – герої економічного фронту, який не менш важливий для держави. Нині всі українці – єдина, згуртована команда. А завдання влади – допомагати. 

«Ми разом обговорили проблемні питання, зібрали пропозиції щодо необхідних законодавчих змін, державних програм підтримки. Впевнений, спільними зусиллями нам вдасться не тільки зберегти, а й примножити промисловий потенціал Сумщини», – підсумував голова Сумської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Михайло Ананченко.


Політика

47
Комментариев
0
Просмотров
6045
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.