У Сумській школі №12 пройшла унікальна акція до Дня вчителя

ВС 09 октября 2018 в 09:53
У переддень Дня працівника освіти у Сумській загальноосвітній школі №12 пройшла унікальна акція «Урок від метра»
Директор школи Ірина Губська зазначила: «Цього року ми продовжили традицію, започатковану минулоріч, коли замість учителів заняття проводили депутати Сумської міської ради. А сьогодні в ролі шкільних педагогів із авторськими уроками були науковці, спортсмени, співаки, ведучі, журналісти».

Так, урок виразного читання одинадцятикласникам провів відомий теле- та радіоведучий, якого називають «голосом Сумщини», Дмитро Будянський. Заняття Дмитра Васильовича виявилося настільки цікавим, що школярі ще довго не відпускали його після дзвоника.

Не менш захоплюючим та корисним виявився урок від чемпіонки Світу з панкратіону Світлани Скрипник, яку запросили на заняття з фізичної культури. Світлана Володимирівна продемонструвала дітям основи самозахисту та відпрацювала з ними елементарні небольові прийоми.



Урок музичного мистецтва провів лауреат Міжнародних та Всеукраїнських пісенних і телевізійних естрадних фестивалів та конкурсів Євген Радченко. Разом із восьмикласниками вони виконали популярні естрадні пісні та обговорили сучасний стан музичного мистецтва. Євген Анатолійович зірвав справжні овації та ще довго відповідав на питання дітей.

Учні, які були присутніми на онлайн-лекції  кандидата технічних наук Дмитра Бідюка, одразу пізнали молодого вченого, який винайшов замінник поліетилену і за останні кілька місяців став справді улюбленцем тележурналістів. Дмитро Олегович неодноразово представляв Україну на Міжнародних конкурсах стартапів, а саме зараз він знаходиться в Данії. Також Дмитро Бідюк запропонував школярам спільний дослідницький проект, спрямований на покращення екологічної ситуації в Україні.



Журналістське розслідування разом зі школярами провела Олена Адаменко – відома журналістка. Діти навчилися шукати цікаву інформацію у відкритих джерелах, аналізувати та систематизувати її. Школярі сподіваються, що наступного разу гостя навчить їх писати статті, які просто неможливо оминути увагою.

А до наймолодших учнів завітала ідейна натхненниця НУШ у Сумській області очільниця Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія Гробова, яка провела заняття з інтегрованої математики. Вікторія Павлівна змогла особисто оцінити переваги нової освітньої концепції, а також поспілкуватися з першокласниками.



Усі гості, яким довелося приміряти на себе незвичну роль, лишилися задоволеними тим, що отримали можливість поділитися своїми знаннями та вміннями. А діти, звичайно ж, тішилися можливістю поспілкуватися з визначними особистостями рідного міста. Директор школи Ірина Губська вважає, що подібні акції допомагають дітям зрозуміти, що усіх – зовсім близько і він не є недосяжним, варто лише поставити собі мету та впевнено її досягати.

Учитель КУ Сумська ЗОШ №12 Ольга Бескорса
59
Комментариев
0
Просмотров
10258
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.