Сумська школа відсвяткувала 80-річчя (Фото)

Наташа Акулова 27 декабря 2016 в 13:00
Школу №19 зі святом вітали випускники, школярі та весь педагогічний колектив
Нещодавно Комунальна установа Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №19 ім. М.С. Нестеровського м. Суми Сумської області відзначила ювілей  - 80-ту річницю заснування.

Далекий 1936 рік - післяголодоморний, розстрільний, довоєнний, здавалося б, нічого гарного не віщував нашому місту, але були виділині кошти на побудову школи, і вона відчинила двері першим учням.



Під час Другої світової війни шкільна споруда не зазнала руйнувань, жодна кинута ворогом бомба не зачепила її, натомість у школі працював шпиталь, лікували поранених.

Відома наша школа іменем славетного земляка. Микола Семенович Нестеровський брав активну участь у звільненні Сум від німецько - фашистських загарбників, розміновував міські комунікації. Йому було присвоєнопочесне звання Героя Радянського Союзу. Сьогодні його ім’я носить наша школа, а шкільний музей зберігає пам’ять про видатні сторінки історії навчального закладу.

Сьогодні споруда школи є архітектурною пам’яткою.

З нагоди 80-річчя школи відбулася особлива зустріч: до навчального закладу завітали учні, випускники, колишні і теперішні вчителі, директори та інші гості. Гості отримали пам’ятні подарунки. На святковому концерті співали пісні і читали вірші, як учні, так і вчителі: власний вірш про школу продекламувала вчитель української мови та літератури Батраченко В.А.. Особливо сподобався глядачам гумористичний монолог учителя початкових класів Пройдакової І.М.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблого в зоні АТО випускника школи Юрія Вєтрова та вчителів, які вже ніколи не переступлять поріг рідної школи.

Урочистості завершилися проведенням екскурсії оновленими коридорами та класами школи.

 
62
Комментариев
0
Просмотров
3795
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.