Промисловому парку у Тростянці бути

ВС 04 февраля 2013 в 17:46
Так вирішили депутати на останній сесії Тростянецької міської ради і затвердили концепцію створення індустріального (промислового) парку
Ідея парку полягає в тому, щоб на земельних ділянках загальною площею 40 га, що розташовані поблизу шоколадної фабрики «Крафт Фудз Україна», розмістити промисловий кластер, який забезпечуватиме як сировиною саму фабрику, так і населення готовими продуктами харчування. Саме тому при залученні інвестицій перевага буде надаватися підприємствам харчової промисловості, які займаються виробництвом цукру, борошномельної продукції, переробкою молока та курячих яєць. Втім, для підприємств легкої промисловості, логістичних центрів тут також знайдеться місце. Головне, аби були дотримані безпечні умови сусідства із  лідером харчової промисловості.
Ініціативу міського голови Ю.А. Бови щодо створення такого парку у невеличкому Тростянці була підтримана не лише районною владою, але і Сумською ОДА не випадково. Адже той факт, що рівень залучення інвестицій на душу населення районного центру є чи не найвищим в Україні, свідчить про те, що місто володіє успішним досвідом роботи з інвестором. Крім цього, дана промислова зона має перспективи розвитку. Практично поруч розташована ще одна приваблива в плані залучення інвестицій земельна ділянка розміром понад 70 га, яка фактично має у наявності всі необхідні комунікації і може вмістити у себе не одне підприємство. Загалом при вдалому використанні на згаданих земельних ділянках можуть бути розміщені виробничі потужності, які забезпечать роботою понад 3000 жителів Тростянеччини та прилеглих районів, та залучено біля 200 млн. $ інвестицій, а отже покращить добробут як населення, так і соціальних закладів району та області.
0
Комментариев
0
Просмотров
653
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.