Бійці ЗСУ повернули дівчинці з Сумщини телефон, відібраний раніше окупантами

ВС 18 апреля 2022 в 11:59
У полон до холодноярівців потрапив окупант із Кантемирівської дивізії. У загарбника знайшли червоний телефон та повербанк зі стразами. Полонений заявив. що це... його речі. Крім того, у телефоні стояла російська сімка, і з неї здійснювались дзвінки до країни-окупанта. Однак серед контактів бійці помітили українські номери, підписані словами "татуся" та "мамуля". Хлопці вирішили подзвонити та дізнатись, кому ж насправді належить телефон.

Жінка, яка взяла слухавку, дійсно виявилась матусею. Щоправда, не полоненого окупанта, а 10-річної Іванки з Тростянця. Під час окупації сім'я покидала місто; на блокпості вороги, ходячи з картонною коробкою. змушували всіх класи туди мобільні телефони. Окупанти звинувачували біженців у тому, що вони нібито знімають їх, та погрожували розстрілом.

За словами жінки, її дочка дуже плакала за телеоном; однак вибору у дитини не було. Коли матері подзвонили холодноярівці, вона спочатку подумала, що це - якийсь жарт. Коли ж виявилось, що це - не так, батько доньки запропонував хлопцям лишити телефон у них. Однак бійці вислали його власниці поштою.

Генеральний штаб ЗСУ



51
Комментариев
0
Просмотров
1025
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.