8 січня: як тривало життя у Сумах і на Сумщині у четвер

ВС 09 февраля 2024 в 00:37

Війна з росією


Вночі російські солдати 18 разів обстріляли з артилерії та мінометів Великописарівську, Дружбівську, Есманську та Шалигинську громади. Упродовж дня окупанти 251 раз піддали обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, танків і FPV-дронів 11 громад: Білопільську, Великописарівську, Ворожб'янську, Есманську, Краснопільську, Кролевецьку, Миропільську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Повернення Героїв на Батьківщину


100 наших воїнів вдалося повернути в Україну з російського полону. Це - воїни ЗСУ (більшість із яких захисники Маріуполя та "Азовсталі"), Національної гвардії, прикордонної служби. Загалом на сьогодні вже звільнено з російського полону 3135 воїнів України.

Із вдячністю до мирних Героїв


Без міцного, самовідданого тилу неможлива Перемога на війні. На жаль, не тільки військові, а й представники мирних професій гинуть на війні, виконуючи свій службовий обов'язок. У Сумах нагородили орденами "За мужність" ІІІ ступеня енергетиків, які загинули внаслідок воєнних дій росії. Нагороди було вручено членам сімей Героїв. Символічно, що росіяни вбили енергетиків - людей, які несуть у домівки світло. Нехай зануриться росія в безпросвітну і вічну темряву!

Культура та безпека


У Сумському обласному художньому музей ім. Никанора Онацького під захисне укриття було облаштовано музейний підвал. Никанора Онацького під захисне укриття було облаштовано музейний підвал, який допоможе захистити під час можливих обстрілів працівників, відвідувачів та фонди музею. У будівлі музею було проведено ремонтні роботи централізованої системи водовідведення та опалення, встановлено санвузли, відремонтовано підлогу в цокольному приміщенні. Французький інститут в Україні, Фонд ALIPH і швейцарська фірма БіоДрай сприяли встановленню в музеї системи просушування стін Biodry M-2.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

23
Комментариев
0
Просмотров
1392
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.