6 грудня: що було важливого у Сумах і на Сумщині у середу

ВС 07 декабря 2023 в 00:13

Війна з росією


Вночі та вранці російські військові 17 разів піддали обстрілу з мінометів і стрілецької зброї п'ять громад: Дружбівську, Зноб-Новгородську, Есманську, Краснопільську та Середино-Будську. Упродовж дня окупанти 109 разів ударили з артилерії, БпЛА, мінометів, реактивних систем залпового вогню та FPV-дронів по дев'яти громадах: Білопільської, Великописарівської, Есманської, Зноб-Новгородської, Краснопільської, Новослобідської, Середино-Будської, Хотинської та Юнаківської. Унаслідок обстрілів було поранено двох мирних жителів (72 і 47 років) і пошкоджено адміністративну будівлю, багатоквартирні та приватні житлові будинки, медичний заклад, школу і готель (у ньому почалася пожежа). У Шосткинському районі під час ліквідації пожежі рятувальники двічі потрапили під ворожі обстріли.

Урочистості


Символічно, що з цього року День святого Миколая та День Збройних Сил України відзначаються одночасно. Нашим воїнам сьогодні потрібна підтримка не тільки українців і світової спільноти, а й вищих сил. Святий Миколай асоціюється зі світом, добром, безпекою, благополуччям і затишком у домі. Україна - великий дім для всіх українців. Попросимо святого Миколая благословення та удачі для наших воїнів, а для України - якнайшвидшого миру.

У Сумах святий Миколай вітав дітей у Театрі юного глядача.

Сьогодні ж, 6 грудня, на Сумщині ввели в обіг поштову марку "Подарунки святого Миколая". Частина коштів від реалізації марки піде на створення фонду українських дронів.

Культура і діти


20 юних художників із Сум, які представили свої роботи на конкурсі новорічних малюнків "Замалюємо війну", заохотили поїздкою до Києва, де взяли участь у майстер-класі з виготовлення новорічних прикрас, отримали подарунки від святого Миколая, а ще познайомилися з псом-сапером Алмаз, який допомагав розміновувати Київську область.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

25
Комментариев
0
Просмотров
1207
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.