5 нових прийомних сімей і 1 дитячий будинок сімейного типу створено на Сумщині

ВС 14 июня 2021 в 17:30
Під час наради«Організація взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо захисту прав та законних інтересів дітей», що відбулася в Сумському районі за участю заступниці голови Сумської облдержадміністрації Вікторії МЕДВІДЬ, обговорили шляхи розвитку сімейних форм виховання дітей

За словами Вікторії Медвідь, протягом 2021 року створено 5 нових прийомних сімей. Зокрема, в Охтирському, Роменському та Шосткинському районах – по одній такій сім’ї, у Конотопському районі створено дві сім’ї. А також розпочав функціонувати 1 дитячий будинок сімейного типу в Липоводолинській територіальній громаді Роменського району. Загальна кількість дітей, які влаштовані до вказаних сімейних форм з початку року – 25.

За словами начальника Служби у справах дітей Юрія КАЛІНОВСЬКОГО, в області функціонує 30 дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 230 дітей, та 142 прийомних сім’ї, в яких виховують 334 дитини, в тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули з інших територій України.

У 2020 році громадяни України усиновили 31 дитину-сироту, іноземні громадяни усиновили 4 дитини-сироти. Протягом 2021 року усиновлено 21 дитину.

Протягом 2020 року на Сумщині створено 4 прийомні сім’ї та 2 дитячі будинки сімейного типу. До них влаштовано 41 дитину з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
45
Комментариев
0
Просмотров
940
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.