5 березня: що відбувалось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 05 марта 2024 в 23:55

Війна з росією


Вночі ворожі солдати завдали 56 ударів з авіації, артилерії, гранатометів і мінометів по семи громадах: Білопільській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Великописарівській, Свєській, Середино-Будській та Юнаківській. Упродовж дня агресор 222 рази обстріляв з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ і стрілецької зброї 12 громад: Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів було поранено місцевого жителя.

Напередодні, 4 березня, внаслідок обстрілу було зруйновано будівлю покинутого підприємства, пошкоджено кілька приватних житлових і один багатоквартирний будинок та АЗС.

Безпека


Окупанти з повітря замінували Свеську громаду касетними авіаційними бомбами, кожна з яких містить всередині 565 кулькових бомб. Одна така "кулька" має велику зону ураження, тому її в жодному разі не можна торкатися! У разі знаходження кулькових бомб телефонуйте за номером телефону 102.

Здоров'я


За минулий тиждень у Сумах захворіло 1320 мешканців, восьмеро з яких заразилися COVID-19. Бажаємо всім якнайшвидшого одужання!

Життя


Упродовж останньої доби в Сумах народився 21 новий мешканець: 10 хлопчиків та 11 дівчаток. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам міцного здоров'я, миру та ангельського захисту!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Сумська обласна прокуратура

13
Комментариев
0
Просмотров
1326
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.