28 листопада: що важливого трапилось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 28 ноября 2023 в 19:36

Війна з росією


Вночі та вранці загарбники завдали 12 ударів із мінометів і реактивних систем залпового вогню по Краснопільській та Юнаківській громадах. Сьогодні, 28 листопада, близько 12:30 окупанти відкрили вогонь із РСЗВ по місту Середина-Буда. Було зруйновано сім приватних житлових будинків, два магазини та адміністративну будівлю. Під завалами будинків загинули дві мирні мешканки, двоє чоловіків були поранені. Також дістали поранення чоловік і семирічна дівчинка, які перебували в автомобілі. Пізніше дитина померла від поранень. Загалом протягом дня російські солдати 106 разів обстріляли з артилерії, мінометів і РСЗВ та бомбили з БпЛА вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську.

Негода


Негода, що розгулялася на Сумщині 26 і 27 листопада, ще дає про себе знати. Так, незважаючи на те, що електрики повернули електрику 5500 споживачам, ще залишаються знеструмленими близько 2000 жителів 17 населених пунктів області.

Акція до Дня святого Миколая


У неділю, 3 грудня, волонтери запрошують сумчан узяти участь в акції до Дня святого Миколая. Мета акції - зібрати допомогу вихованцям дитячих будинків і нашим захисникам. Приносьте до пам'ятника цукру-рафінаду, що на Покровській площі, гроші, іграшки, канцелярські товари, солодощі, засоби гігієни, парафін для окопних свічок та фрукти. Акція проводитиметься з 11:00 до 16:00.

Життя


За минулий тиждень у Сумах народилося 29 нових мешканців: 12 юних козаків і 19 прекрасних козачок. Побажаємо немовлятам та їхнім мамам міцного здоров'я та безпеки!

Захист природи та її мешканців


З 1 грудня 2023 року до 30 червня 2024 року в Сумській області встановлюється заборона на вилов річкових раків у зв'язку з тим, що в цей період відбувається природне відтворення популяції тварин та їхня перша линька.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

25
Комментариев
0
Просмотров
1349
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.