27 червня: як тримались Суми і Сумська область

ВС 27 июня 2023 в 22:16

Війна з росією


Вночі та вранці окупанти чотири рази вдарили з мінометів по Есманській та Середино-Будській громадах. За попередньою інформацією, обійшлося без втрат. Упродовж дня 27 червня ворог майже 50 разів піддав обстрілу з артилерії, гранатометів і мінометів шість громад: Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську та Хотинську. Наслідки обстрілів: було пошкоджено чотири приватні житлові будинки, господарську споруду, літню кухню, гараж, три легкові автомобілі.

Безпека


"Всього 14% населення Сум мають укриття, у Конотопі 10%", – голова Сумської ОВА Володимир Артюх (з виступу на брифінгу 27 червня).

Нині в укриттях, що належать до комунальної власності Сумської громади: лікарнях, дитячих садках, школах тощо – тривають ремонтні роботи. Мер міста Суми звернувся до власників приміщень, які можуть використовуватися як укриття, повідомляти про наявність таких приміщень.

Благодійність і культура


У четвер, 29 червня, на Театральній площі відбудеться благодійна концертна програма "До Перемоги з Сурмами України", приурочена до Дня Конституції України. Гість програми – колектив музикантів із Чернігова. Під час концерту проводитиметься збір коштів на допомогу Збройним Силам України. Початок концертної програми – 18:00.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

31
Комментариев
0
Просмотров
2071
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.