24 листопада: як тривало життя у Сумах і на Сумщині у п'ятницю

ВС 24 ноября 2023 в 23:47

Війна з росією


Вночі та вранці ворог випустив 14 мін і сім снарядів по Краснопільській та Юнаківській громадах. Протягом дня росіяни 35 разів обстріляли з артилерії, гранатометів і мінометів п'ять громад: Білопільську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську та Хотинську.

Напередодні, 23 листопада, окупанти завдали 86 ударів з артилерії, БпЛА, гелікоптера, гранатометів, мінометів і FPV-дронів по восьми громадах: Білопільської, Великописарівської, Зноб-Новгородської, Краснопільської, Миропільської, Хотинської, Шалигинської та Юнаківської.

Всеукраїнська акція "Запали свічку"


Щороку в останню суботу листопада українці запалюють свічки в пам'ять про співвітчизників, які загинули від голоду у важкі роки Голодомору – 1932-33 рр. Цього року сумна дата припадає на 25 листопада. Початок акції – о 16:00.

Освіта


Початково-науковий інститут культури і мистецтв Сумського державного педагогічного університету відзначив 45-річчя. Без культури та мистецтва життя схоже на страви, позбавлені солі та спецій. Саме культура надихає людей на майбутній день, утримує в сьогоденні та зберігає зв'язок із минулим. Якщо коротко, культура – це те, що сьогодні людину насамперед відрізняє від штучного інтелекту.

Напевно, Конотопський ліцей №1 – один із найбільш інноваційних навчальних закладів на Сумщині. У коледжі встановили сонячну електростанцію та тривають роботи з монтажу нової системи опалення.

Медицина


Від початку війни, 24 лютого 2022 року, російські війська пошкодили 40 медичних закладів у Сумській області. До теперішнього часу 19 із них відновлено повністю, дев'ять – частково.

Новорічна ялинка в Сумах


Цьогоріч за рішенням очільника Сумської МВА замість Новорічної ялинки, яку традиційно встановлювали на майдані Незалежності, буде вбрано живі ялинки, які зростають поблизу фонтану Садко. Прикрашання ялинок відбуватиметься за благодійні кошти.

Прогноз погоди на вихідні


У неділю, 26 листопада, на Сумщині очікуються сильні снігопади. Температура вдень від 2 градусів морозу до трьох тепла, вночі – до 5 градусів морозу.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

24
Комментариев
0
Просмотров
1680
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.