24-25 січня: як Суми та Сумщина вистояли ці дні

ВС 25 января 2023 в 18:25
Ситуацію на кордоні Сумської області з росією можна охарактеризувати одним словом – "обстріли". Ворога зовсім не турбує, що він буквально розстрілює мирне населення Сумщини. Так, 24 січня росіяни завдали понад 190 ударів з артилерії та мінометів по дев'яти громадам області: Білопільській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Путивльській, Середино-Будській та Шалигінській.

Нагадаємо, що напередодні, 23 січня, осколками снаряда було вбито молоду жінку і важко поранено ще двох людей. Вони – мешканці села Кучерівка (Есманська громада). Коли росіяни розпочали обстріл з артилерії села, мешканці одного будинку (четверо дорослих та троє дітей) кинулися тікати до сусідів, щоб сховатись у них. І в цей момент поряд із людьми розірвався снаряд. Дорослі закрили своїми тілами малолітніх дітей.

На протяжении 25 января силы неприятеля нанесли 60 ударов из САУ по Белопольской, Глуховской, Эсманской и Зноб-Новгородской общинам.

Одні з головних подій за 25 січня – це звільнення згідно з наказом Президента голови Сумської обласної військової адміністрації Дмитра Живицького, а також відставка за власним бажанням керівника Сумської обласної прокуратури, генпрокурора Андрія Костіна.

Джерело: Сумська обласна військова адміністрація

42
Комментариев
0
Просмотров
1487
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.