22 листопада: як минула у Сумах і на Сумщині середа

ВС 23 ноября 2023 в 00:20

Війна з росією


У ніч з 21 на 22 листопада сили ППО збили над небом Сумської області російський безпілотник. Зранку ворожі війська п'ять разів ударили з реактивних систем залпового вогню по Юнаківській громаді. Упродовж дня окупанти 54 рази піддали обстрілу з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню одинадцять громад: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Новослобідську, Путивльську, Середино-Будську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілу було пошкоджено приватний житловий будинок і ферму. Все, на що здатна русня, так це воювати з коровами. Ганьба російським солдатам!

Оборона Сумщини


За словами очільника Сумської ОВА Володимира Артюха, Сумській області сьогодні загрожують ворожі авіаційні удари, артобстріли та російські ДРГ, які перетинають державний кордон.

Протягом останніх півроку місцева влада перерахувала на підтримку ЗСУ понад 2,5 млрд. грн.

Із вдячністю до захисників України


Указом Президента України було нагороджено посмертно Героїв Сумщини, які віддали свої життя в боротьбі з російським агресором:

  • орденом "За мужність" ІІІ ступеня - Дмитро Головань (Конотопський район), Сергій Бандрабур, Ігор Ладур, Станіслав Сухонос (Охтирський район), Олег Кабанов (Роменський район), Денис Савченко, Артем Хурсенко (Суми), Віталій Дмитрієв (Сумський район) і Сергій Антоненко - 22-річний рятувальник, який помер у лікарні від ран, отриманих унаслідок ворожого обстрілу міста Білопілля 17 липня 2023 року;
  • медаллю "Захиснику Вітчизни" - Олег Борщ (Конотопський район). Нагороду за сина отримав його батько;
  • Нагрудним знаком "66 окрема механізована бригада Сухопутних військ" - Василь Дарнопих (Конотопський район).

Культура


У приміщенні школи №17 м. Суми відбувся міський етап XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, у якому змагалися 64 знавці творчості Кобзаря - пробували себе в ролі блогерів, кореспондентів і коучерів. Переможцями було визнано 19 учнів шкіл Сумської громади. Молодці!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

24
Комментариев
0
Просмотров
1446
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.