22 грудня: як закінчився у Сумах і на Сумщині робочий тиждень

ВС 22 декабря 2023 в 22:18

Війна з росією


Головне. У Південному напрямку ЗСУ збили три російських винищувача-бомбардувальника Су-34. Також підрозділи ППО знищили над Сумською областю ворожий "Шахед". Уночі та вранці окупанти завдали 13 ударів з артилерії та мінометів по Білопільській та Краснопільській громадах. Упродовж дня ворог 112 разів обстріляв з артилерії, мінометів, РСЗВ і великокаліберного кулемета шість громад: Білопільську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Дружбівську та Середино-Будську.

Напередодні, 21 грудня, внаслідок обстрілів було пошкоджено шість житлових будинків, господарську споруду СТО та магазин.

Урочистості


22 грудня Сумщина разом з усією Україною відзначила День енергетика. Сьогодні можна твердо сказати, що електрика - друге "сонце", навколо якого обертається світ. Без електроенергії не обходиться жодне виробництво, жоден технологічний процес, жодне обладнання та прилад. Без електрики не буде світла в домі, не буде їжі та затишку. Завдяки українським енергетикам у нас є електрика - значить, є робота, життя і дозвілля.

При цьому доводиться констатувати, що 2600 жителів 55 населених пунктів Сумщини позбавлені електроенергії через обстріли.

Відновлення Сумщини


Фонд відновлення українських громад виділить 4,6 млн. доларів на розвиток сільського господарства та зміцнення економіки в громадах Сумської області.

Освіта


Переможцями всеукраїнського конкурсу "Найкращий гендерночутливий STEM-урок 2023" стали двоє вчителів із Сумської громади: вчителька фізики Оксана Плющик та вчителька української мови та літератури, педагог-організаторка Юлія Горбачова. Молодці!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

24
Комментариев
0
Просмотров
1145
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.