20 квітня: що сталося в Сумах і на Сумщині цього дня

ВС 20 апреля 2023 в 22:32

Війна з росією


Вночі та вранці росіяни випустили 12 мін по Білопільській громаді.

Протягом дня ворог 44 рази обстріляв з артилерії, гранатометів і мінометів Білопільську та Великописарівську громади. На щастя, без втрат.

Міжнародне співробітництво


Володимир Артюх, голова Сумської обласної військової адміністрації, взяв участь у Першому міжнародному саміті міст і регіонів, що проходить у Києві. Серед учасників - Президент України Володимир Зеленський, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, 120 очільників громад та регіонів із країн-партнерів України. Основні питання, які розглядаються на саміті, - відновлення регіонів України, що постраждали від дій агресора, та їхній подальший розвиток, включно з піднесенням місцевої економіки.

На саміті було підписано два важливі документи:

  • Меморандум, який підписали голова Сумської ОВА Володимир Артюх і засновник неприбуткової організації "Служіння Разом" (Джорджія, США) Петро Дудник. Меморандум передбачає надання допомоги дітям загиблих воїнів, дітям із родин переселенців до 18 років та дітям, які постраждали під час воєнних дій, а також військовим, що отримали поранення на фронті;
  • Угода про партнерську спільну діяльність між містами Конотоп та Фюмель (Франція).

Екологія


З 24 по 28 тиждень у Сумах пройде Ecoweek - захід, метою якого є виховання в жителях Сумської громади відповідального ставлення до довкілля, культури споживання та використання природних ресурсів.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

40
Комментариев
0
Просмотров
1934
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.