20 березня: як минула у Сумах і Сумській області середа

ВС 20 марта 2024 в 23:35

Війна з росією


755-ий день війни. Вночі та вранці російські військові завдали 65 ударів з авіації, (були скинуті КАБи), артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і стрілецької зброї по Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській і Юнаківській громадах.

Упродовж дня ворог 390 разів піддав обстрілу з авіації, артилерії, гранатометів, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів 12 громад: Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Миколаївську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів було поранено двох мирних жителів.

Напередодні, 19 березня, внаслідок авіаудару по Великій Писарівці загинув 74-річний чоловік, який працював кочегаром у школі. Також було зруйновано школу, ліцей, дитячий садок, магазин, житловий будинок, гараж. У Білопільській громаді було пошкоджено три приватні будинки, ЛЕП і газопровід.

Сумна статистика обстрілів за січень - березень 2024 року:

  • росіяни 3225 разів обстріляли Сумщину, з них ракетних - 15, авіаударів - 234, ударів з боку БпЛА типу "Шахед" - 25, FPV-дронами - 186;
  • Найбільше постраждали від ворожих обстрілів населені пункти Великописарівської громади: у Попівці та Лукашівці - 97% руйнувань, у Великій Писарівці - близько 40%;
  • Від початку війни внаслідок російських обстрілів 35 мирних жителів області загинули, ще 79 дістали поранення.

Про евакуацію


Починаючи з 12 березня, із села Рижівці Білопільської громади, що межує з селом Теткіно рф, самостійно евакуювалося 190 жителів. Наразі в селі залишилося три людини. У Великописарівській громаді залишилося 80 сімей, які не можуть евакуюватися через постійні обстріли.

Ситуація із захистом державного кордону


"Ми зараз створюємо найпотужнішу за всі часи незалежності фортифікацію. Держава виділила безпрецедентну суму коштів на укріплення", – так охарактеризував стан оборонних споруд на кордоні нашої області з Росією начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

8
Комментариев
0
Просмотров
1029
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.