17 березня: як минула у Сумах і на Сумщині неділя

ВС 18 марта 2024 в 00:24

Війна з росією


Вночі та вранці російські військові 98 разів піддали обстрілу з авіації (були скинуті фугасні авіабомби, випущені керовані авіабомби), артилерії, гранатометів, мінометів і РСЗВ Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську та Новослобідську громади. Удень окупанти завдали два удари по інфраструктурі Сум. Також сьогодні, 17 березня, росіяни завдали ракетного удару по об'єктах цивільної інфраструктури Конотопа. В обох випадках, за попередньою інформацією, люди не постраждали.

Протягом дня загарбники завдали 341 удару з використанням авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, ракет, РСЗВ і FPV-дронів по 15 громадах: Білопільській, Великописарівській, Ворожб'янській, Есманській, Конотопській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Охтирській, Свєській, Середино-Будській, Сумській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Тільки в одній Великій Писарівці внаслідок обстрілів і бомбардувань було пошкоджено 15 приватних домоволодінь, багатоповерховий будинок, дитячий садок, філію будинку культури, бібліотеку, центр культурних послуг, нежитлову будівлю, магазин і газопровід. Головне, на жаль, загинув один мирний житель, а другий дістав поранення.

За чотири дні, з 13 до 17 березня, з районів Сумщини, які межують із Росією та постійно перебувають під ворожими обстрілами, було евакуйовано 256 мешканців, зокрема 26 дітей. Так, 16 березня із села Рижівка Білопільської громади було евакуйовано 23 особи (залишилося в селі ще восьмеро), а впродовж 17 березня з Великописарівської громади врятовано 55 осіб, включно з двома дітьми.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

9
Комментариев
0
Просмотров
1114
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.