14 вересня: як тримались Суми і Сумщина у четвер

ВС 14 сентября 2023 в 18:40

Війна з росією


14 вересня підрозділи ППО збили в небі над Сумською областю російський БпЛА "Шахед". Два інших безпілотники завдали ударів по двох об'єктах у Новослобідській та Юнаківській громадах - були влучання по недіючій лазні та продуктовому магазину. В обох випадках спалахнула пожежа. Також обстріли велися з артилерії. Загалом було зафіксовано чотири удари.

Упродовж дня ворог 151 раз завдавав ударів з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів та реактивних систем залпового вогню по вісьмом громадам: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Середино-Будській та Хотинській. Унаслідок обстрілів було пошкоджено нежитлове приміщення.

Надзвичайна подія


Зранку на електронну пошту "Клінічної лікарні № 5" надійшло повідомлення, що заклад заміновано. Персонал і пацієнти були евакуйовані. Від ранку в лікарні працюють вибухотехніки, кінологи та рятувальники. Чекаємо офіційних роз'яснень про те, що трапилося.

Урочистості


14 вересня Сумщина разом з усією Україною святкувала День танкових військ. Рік тому танкові війська брали участь у визволенні м. Ізюм, над яким цього дня було піднято прапор України. Побажаємо екіпажам українських танків результативної стрільби, здоров'я та Божої допомоги!

Цього ж дня православні відзначили свято Воздвиження Хреста Господнього. Згідно з церковним переказом Хрест, на якому був розп'ятий Ісус, був обретений 326 року в Єрусалимі біля гори Голгофа і в IV столітті кілька разів підносився Церквою під час богослужіння.

Дитячий альпінізм


З 15 по 28 серпня вихованці дитячого клубу туристів-альпіністів сумського ПДЮ здійснили похід Карпатами на ділянці між м. Яремче та с. Лазещина і підкорили вершини гір: Говерла, Петрос, Синяк, Малий Горган і Братківська. Молодці!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

26
Комментариев
0
Просмотров
2061
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.