14 лютого: як пройшов у Сумах і на Сумщині День закоханих

ВС 15 февраля 2024 в 00:50

Війна з росією


Чесно кажучи, було не до свята. Вночі війська агресора десять разів піддали обстрілу з гранатометів, мінометів і кулеметів Есманську та Шалигинську громади. Упродовж дня ворог 74 рази обстріляв із мінометів, РСЗВ та FPV-дронів вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миколаївську, Свеську, Середино-Будську та Хотинську.

Напередодні, 13 лютого, росіяни з РСЗВ обстріляли Дружбівську та Середино-Будську громади. Унаслідок обстрілів було пошкоджено адміністративну будівлю, ліцей, аптеку, супермаркет, автомобіль. Також окупанти обстріляли Білопільську та Краснопільську громади. Було пошкоджено три житлові будинки, майно місцевої агрофірми та ЛЕП.

Сумні підсумки агресії росії на Сумщині за 2023 рік:

  • 14 мирних жителів було вбито російськими ДРГ;
  • 85 людей загинуло внаслідок ворожих військових дій. Четверо із загиблих діти.

Допомога нашим Захисникам


Сумчан запрошують долучитися до акції "Пакунок вдячності", яка проводиться для наших військових, що боронять Україну в різних напрямках.

Для військових збирають:

  • теплі речі (нові): светри, кофти, термобілизна, шкарпетки, рукавички, устілки, хімічні грілки для рук і ніг;
  • напої та солодощі: кава, чай і смаколики
  • засоби особистої гігієни: гелі для душу, засоби для гоління, мило і вологі серветки;
  • ліки: протизастудні засоби та спреї для горла і носа;
  • дитячі малюнки та листи

Подарунки можна приносити за двома адресами: вул. Соборна, 27 (міська галерея) та вул. Нижньохолодногірська, 35 (приміщення Клубу юного техніка). Довідки за номером телефону: 095 5001347.

Міжнародна співпраця


Суми разом зі Львовом і Тернополем стали членом Глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються. Довідка: до глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються, входять міста, які успішно сприяють навчанню впродовж життя у своїх громадах.

14 лютого в СумДУ відбулася відеоконференція з представниками місцевої влади міста Коїмбра (Португалія) та керівництвом Університету Коїмбра. За підсумками конференції співрозмовники з Португалії заявили, що виступлять із пропозицією про підготовку партнерської угоди з партнерами із Сум.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

17
Комментариев
0
Просмотров
1247
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.