13 вересня: чим запам'яталася в Сумах і Сумській області середа

ВС 13 сентября 2023 в 23:24

Війна з росією


Головне. Вночі сили ППО збили в небі над Сумщиною три російські безпілотники типу "Шахед". Спасибі нашим захисникам! Загалом росіяни випустили по Україні 44 дрони-камікадзе, 32 з них було знищено.

Вночі та вранці окупанти п'ять разів ударили з мінометів по Зноб-Новгородській та Середино-Будській громадах. За попередніми даними, обійшлося без жертв і руйнувань. Упродовж дня ворог завдав 132 удари з артилерії, БпЛА, гелікоптерів і мінометів по дев'яти громадах: Білопільської, Великописарівської, Есманської, Краснопільської, Миколаївської, Новослобідської, Середино-Будської, Хотинської та Юнаківської. Унаслідок обстрілів було пошкоджено будівлю школи, будинку культури, приватний будинок, домашнє господарство та автомобіль.

У Сумах вручили державні нагороди: ордени "Богдана Хмельницького", "За мужність" різних ступенів, медаллю "Захиснику Вітчизни", нагрудними знаками "66 окрема механізована бригада Сухопутних військ" (посмертно) - рідним загиблих воїнів за особливу мужність, проявлену ними при виконанні військових обов'язків та захисту України від російських загарбників.

На базі СумДУ відкрився Центр ветеранського розвитку, де демобілізовані військові зможуть отримати необхідну допомогу (психологічну, соціальну, юридичну тощо), що допоможе нашим захисникам повернутися до звичайного, мирного життя.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

30
Комментариев
0
Просмотров
1558
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.