12 березня: що трапилось у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 12 марта 2024 в 19:01

Війна з росією


Головне. Ворог продовжує воювати з мирним населенням Сумщини. Сьогодні, 12 березня, приблизно о 9:20 внаслідок авіаудару (було скинуто шість керованих бомб) по Великописарівській громаді було зруйновано приватний будинок, у якому проживала багатодітна сім'я. Усі мешканці будинку, жінка та п'ятеро її дітей віком від 4 до 12 років, були травмовані. Їм було надано медичну допомогу. Також було пошкоджено щонайменше п'ять приватних будинків і два автомобілі. Крім того, росіяни обстріляли з артилерії Ворожбянську та Краснопільську громади. Було пошкоджено приватні будинки, господарські споруди, медичний заклад, ЛЕП.

Вночі окупанти завдали 96 ударів з артилерії, мінометів і РСЗВ по шести громадах: Білопільській, Великописарівській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Серединно-Будській та Хотинській.

Напередодні, 11 березня, внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено 21 приватний будинок, медичний заклад, школу, адміністративну будівлю, фермерське господарство, автомобіль, газопровід, лінії зв'язку та електропередач.

Близько 20:00 війська агресора вдарили по Кривому Рогу. Унаслідок повітряної атаки виникла пожежа в п'яти- та дев'ятиповерхових будинках. За попередньою інформацією, двоє людей загинуло і 33 (за іншими даними, 38) постраждало. Серед постраждалих четверо дітей. З цього приводу Президент України жорстко заявив: "Ми будемо завдавати росії втрат у відповідь".

Упродовж дня російські солдати 383 рази піддали обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів 14 громад: Білопільську, Великописарівську, Ворожб'янську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Середино-Будську, Тростянецьку, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів було поранено п'ятеро неповнолітніх дітей та одного дорослого.

Здоров'я


За минулий тиждень на вірусні та застудні захворювання захворіло 1390 жителів Сум.

Життя


Протягом минулого тижня в Сумах народився 31 новий мешканець: 16 хлопчиків і 15 дівчаток. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам міцного здоров'я, неба без ракет, бомб і дронів та ангельського захисту.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Сумська обласна прокуратура

9
Комментариев
0
Просмотров
1155
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.