11 вересня: як почався в Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 11 сентября 2023 в 22:01

Війна з росією


Уночі підрозділи ППО збили в небі над Сумщиною ворожий дрон "Шахед". Також вночі та рано вранці окупанти завдали 20 ударів із БпЛА, мінометів і реактивних систем залпового вогню по Дружбівській, Зноб-Новгородській і Хотинській громадах. Унаслідок обстрілів отримав контузію та забої місцевий житель і було пошкоджено будинок та будівлю початкового освітнього закладу.

Упродовж дня російські військові 122 рази обстріляли з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, реактивних систем залпового вогню та танка 10 громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Миколаївську, Путивльську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську. Пошкоджено: приватний будинок і домоволодіння.

Із вдячністю до визволителів Сумщини


У Тростянці було відкрито пам'ятний знак на честь воїнів 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", яка 26 березня звільнила місто від російських окупантів.

Стихійні лиха


Кількість людей, які загинули під час потужного землетрусу в Марокко, сягнула майже 2500. Стільки ж поранених. За кілька хвилин до землетрусу в небі було зафіксовано дивне синє світло. Таке ж явище спостерігалося і напередодні землетрусу в Туреччині. Учені припустили, що мають справу з незрозумілим викидом енергії в атмосферу Землі.

Здоров'я


У медичних закладах Сумської громади наразі перебуває 1327 пацієнтів, з яких 162 дитини. Побажаємо всім якнайшвидшого одужання!

Діти та міжнародна допомога


Узбекистан готовий прийняти у себе для оздоровлення та реабілітації дітей Сумщини з родин загиблих військовослужбовців. Про це заявив в онлайн-бесіді з головою Сумської ОДА Володимиром Артюхом Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Узбекистан Микола Дорошенко.

Життя


За минулий тиждень про своє народження гучно заявило 30 нових мешканців міста Суми: 16 хлопчиків і 14 дівчаток. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам здоров'я, безпеки та мирного неба над головою!

Культура


12 вересня в сумській галереї відкриються дві виставки:

  • Фотографії "Я вдячний краю, що мене зростив..." Автор Андрій Темченко. Відкриття о 15:00;
  • Живопису "Марити світлом". Автор Оксана Солодовник. Початок о 17:00.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Державна прикордонна служба України

24
Комментариев
0
Просмотров
1675
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.