1 вересня: як пройшов у Сумах і Сумській області перший день осені

ВС 01 сентября 2023 в 22:47

Війна з росією


Уночі та вранці 1 вересня, коли діти збираються до школи, російські солдати завдали майже 30 ударів по Краснопільській, Хотинській та Шалигинській громадах. Били з артилерії та мінометів. За попередніми відомостями, обійшлося без жертв і руйнувань.

Удень росіяни піддали масованому обстрілу з мінометів і реактивних систем залпового вогню місто Середина-Буда. Було поранено чотирьох місцевих жителів та пошкоджено 16 приватних і 11 багатоквартирних будинків, дитячий садок, дитячу бібліотеку, школу мистецтв, приміщення управління освіти, відділення банку, поліції, ЖЕКу, а також два магазини, десять гаражів, три авто. Також агресор жорстоко обстріляв Шосткинський район, призвівши до серйозних руйнувань і пожеж у житловому секторі.

Загалом упродовж дня ворог 147 разів обстріляв сім громад: Білопільську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Середино-Будську та Хотинську. Для обстрілів ворог використовував артилерію, БпЛА, гелікоптер, гранатомети та міномети. Окрім тих наслідків, до яких призвів обстріл Середини-Буди, в одній із громад було пошкоджено трактор.

1 вересня - День знань


Цього дня в Сумах можна було зустріти дітей в ошатних вишиванках і з квітами. Другий рік поспіль це свято затьмарене війною, розв'язаною росією. Нещасні, убогі, неосвічені ці люди, росіяни. І самі не хочуть вчитися, і сусідам не дають спокою. Автор новини пригадав 1 вересня 2026 року, коли до першого класу пішла його перша онука. Уже за два дні, у понеділок 4 вересня, першокласницею стане четверта внучка. Це станеться, на жаль, не на рідній українській землі, а за кордоном. Побажаємо всім дітям не тільки Сум і Сумщини, а всієї України здоров'я, безпеки та успіхів у навчанні. Ви - наше майбутнє і надія!

Здоров'я


У Центральній міській клінічній лікарні Сум відкрилося відділення судинної хірургії, єдине в області. Потрапити до нього можна за направленням профільного фахівця або сімейного лікаря. Запис у відділення за номером телефону (0542) 710-300.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

27
Комментариев
0
Просмотров
1566
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.