30 липня: як трималися Суми і Сумщина у неділю

ВС 30 июля 2023 в 22:17

Війна з росією


Головне - вчорашній ракетний удар росіян по Сумах. Відомо, що ракета знищила корпус професійно-технічного навчального закладу, пошкодила будівлі, що стояли поруч. Загинуло двоє людей і 20 постраждало. Лише надвечір 30 липня рятувальники завершили розбирати завали на місці трагедії.



Вночі та вранці окупанти 83 рази вдарили з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню по шести громадах: Глухівської, Краснопільської, Путивльської, Середино-Будської, Хотинської та Шалигинської.

Близько 16:00 російські військові обстріляли з артилерії Краснопілля. Один мирний житель дістав контузію, пошкоджено три житлові будинки, автомобіль і СТО, включно з трактором і трансформатором.

Також упродовж дня агресор майже 170 разів піддав обстрілу з артилерії та мінометів і бомбардуванню з БпЛА (було скинуто чотири вибухові пристрої) сім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Серединно-Будську та Юнаківську. Крім того, що постраждало в Краснопіллі, було пошкоджено водонапірну башту в Середино-Будській громаді.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

32
Комментариев
0
Просмотров
2381
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.