28 вересня: що сталося у Сумах і на Сумщині у четвер

ВС 28 сентября 2023 в 23:06

Війна з росією


Вночі та вранці російські війська 38 разів піддали обстрілу з гранатометів і мінометів Великописарівську, Есманську та Свеську громади. Упродовж дня окупанти завдали 188 ударів з артилерії, гелікоптера, гранатометів, дронів-камікадзе, мінометів і літака по семи громадах: Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Новослобідської, Путивльської, Середино-Будської та Хотинської. Унаслідок обстрілів було пошкоджено три приватні житлові будинки.

Захист державного кордону


Одна з прикордонних громад Сумської області виділила 800 тис. грн. на купівлю позашляховика та додаткового обладнання до нього для українських прикордонників, які захищають кордон з росією.

Благодійність


Роменська, Сумська та Тростянецька громади отримали від програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні мікроавтобуси для роботи мобільних соціальних служб. Від Сум отримав ключі від новенького автомобіля "Мобільна соціальна служба" представник КУ "Сумський терцентр "Берегиня"".

Французька гуманітарна організація "Action contre la Faim" (ACF) поставила КП "Сумський водоканал" сталеві труби діаметром від 100 до 530 мм. Дякуємо, Франція!

Урочистості


28 вересня, напередодні Дня працівників освіти, вшановували освітян Сум та Сумської області. Одна з незаперечних заслуг українських вчителів - це те, що вони виховали чудову молодь і людей більш старшого покоління, які сьогодні зі зброєю в руках безстрашно захищають рідну Україну.

Культура


У Сумах шукають майбутніх учасників фестивалю "Ніч міста", який відбудеться 4 листопада. Тема фестивалю "Арт порятунок. Відновлення через мистецтво". Особливість фестивалю та головна вимога до його учасників: местонахождение локации должно быть находиться вблизи бомбоуюежища или непосредственно быть обустроена в укрытии.

До Всеукраїнського дня бібліотек приурочено флешмоб "Бібліотека - місце сили", який провела Сумська публічна бібліотека. У рамках акції сумських шанувальників книжок познайомили з книжками, написаними або проілюстрованими авторами - мешканцями Сум. Загалом було представлено 50 книжок, на окремому стенді було виставлено видання на військову тему.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

26
Комментариев
0
Просмотров
1342
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.