20 липня: як трималися Суми і Сумщина у четвер

ВС 20 июля 2023 в 21:45

Війна з росією


Головне. Приблизно о 1:30 росіяни атакували місто Суми трьома бойовими дронами "Шахед". Сили ППО збили один БпЛА, другий підбили, а третій "Шахед" влучив у центральний корпус дитячого табору, завдав йому серйозних ушкоджень і спричинив пожежу. Постраждала медсестра, яка чергувала вночі. Їй надано медичну допомогу. На місці трагедії працюють працівники ДСНС і спецтехніка.

Також уночі ворог завдав 10 ударів з артилерії по Есманській громаді.

Цієї ночі вся Україна опинилася під ворожим прицілом з повітря. Агресор випустив 19 крилатих ракет і 19 "Шахедів". Підрозділи ППО України збили п'ять крилатих ракет і 13 дронів-камікадзе. Вибухи пролунали, крім Сум, у Миколаєві, Одесі, Чернігівській області та інших регіонах країни.

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх вручив державні нагороди, якими Президент України відзначив подвиг воїнів-героїв із Сумської області посмертно, їхнім родичам.

Урочистості


20 липня наша держава відзначила 1035-річчя від дня Хрещення Русі - України. З цієї нагоди в Сумській публічній бібліотеці відбувся "круглий стіл", у якому взяли участь представники Сумської ОВА та кількох християнських церков, що діють на території міста та області.

Сільське господарство


На Сумщині розпочалися збиральні жнива. Урожайність ранніх зернових перевищила аналогічні показники минулого року.

Здоров'я


Сумська обласна клінічна лікарня та Центральна міська лікарня отримали апарати штучної вентиляції легенів. Це медичне обладнання високого експертного класу, яке можна застосовувати як для дорослих, так і дітей, включно з новонародженими.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

34
Комментариев
0
Просмотров
2285
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.