20 березня: як почався тиждень у Сумах і Сумській області

ВС 20 марта 2023 в 18:01

Війна з росією


У ніч із 19 на 20 березня та сьогоднішнього ранку російські війська 22 рази обстріляли з артилерії, гранатометів і мінометів Великописарівську та Середино-Будську громади. Унаслідок обстрілів було пошкоджено приватний будинок.

Здоров'я


З 1 квітня 2023 року жителі Сум, Сумської області та інших регіонів України купуватимуть рецептуальні ліки (тобто такі медикаменти, які виписуються лікарем і є готовими) за електронними рецептами. Детальніше про порядок отримання e-рецептів читайте у статті "28-а порада діда Гната: як отримати електронний рецепт на ліки". Зазначимо, що електронні рецепти для жителів Сумщини не новинка. Так, на сьогодні в Сумській області було виписано на придбання антибіотиків 9000 e-рецептів і 700 - на купівлю психотропних лікарських препаратів.

Протягом минулого тижня на ковід захворіло 314 мешканців Сумської громади. Це на 22% менше нижче за цілорічний пороговий рівень. Наразі в Сумській громаді хворіють на ковід 837 осіб.

Також упродовж останнього тижня було зафіксовано нові захворювання на ГРВІ - 1219 випадків. Це на 24% нижче за цілорічний пороговий рівень.

Культура


Викладачі та учні ДМШ №3 взяли участь у Міжнародному конкурсі талантів "Дім для душі" та досягли чудових результатів:

  • Ансамбль, у складі якого викладачі Олександр Данько, Алла Восьмирова, Валентина Кравцова, В'ячеслав Цибульняк і Михайло Карєв, виборов I місце;
  • Учні Давид Нестеренко та Назар Бабак посіли II місце.

21 березня о 16:00 у міській галереї, що на вул. Соборна, 27, відкривається виставка "Шовкова безмежність барв" авторської студії "Батик" Тетяни Суркової. Виставка триватиме до 16 квітня включно. Запрошуються всі любителі образотворчого мистецтва.

Щастя


Сьогодні, у Міжнародний день щастя, з великою радістю хочеться повідомити, що минулого тижня народилося 53 нових сумчанина: 22 дівчинки і 31 хлопчик. Міцного здоров'я новонародженим та їхнім мамам!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

45
Комментариев
0
Просмотров
1476
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.