Время доброты в Сумах. Репортаж з операційної

Татьяна Голуб 11 мая 2017 в 13:00
Важкопоранений боєць батальйону «СУМИ» Сергій КУРСОВ саме зараз потребує нашої допомоги
Чергову «хірургію» йому робили якраз на Страсну п’ятницю, коли весь Фейсбук тільки-но й переймався, як крашанками та пасками. А на днях - ще одну. Вже й не згадаєш, яку за ліком. Так Сергієві «чистять» ногу: величезну рану, що сочиться, гноїться, мучить. Не хоче гоїтись.

- Сєрьож, як ви там? Як почуваєтесь? – питаємо із надією і тривогою.
- Чесно?! Охрєнітєльно (у сенсі: «хрєново»)… Але нічого, карабкаюсь! Бач, вже кумекаю, як телефон до рук узяти, - натужно видихає госпітальні жарти щойно прооперований піхотинець Сергій Курсов. І чутно, що мова його плутана, сповільнена. Так, ніби крізь силу.

- Сонечко, тримайтесь, чіпляйтеся за життя! Ви – зможете, ви - сильний! - намагаємось лагідно, по-жіночому підбадьорити нашого старшого сержанта, мимоволі холонучи серцем, бо ТАКИМ нашого Курса, завжди мужнього, витривалого до хірургічних «катувань», ще не доводилось чути. Звісно, теж жартуємо навздогін:
– Сєрьож, не підведіть «рідний полк» і нас, земляків!.. Аби ви знали, скільки людей за вас тримає кулачки, молиться, бажає одужання!..
- «Плюс-плюс»!.. Привіти!!!.. А зараз - пока, бо я вже «всьо»!.. – видихає у слухавку Курс, і кінець його фрази вже ледь розбірливо, ніби на згаслій батарейці...



Важкі осколкові поранення командир відділення Сергій Курсов (позивний Курс) отримав 16 лютого під час запеклого бою під Авдіївкою, де його рідна 58-а армійська бригада вгризалась у промерзлий донецький ґрунт. За ті бої хлопець - один із небагатьох - отримав орден «За мужність». (Вручали на госпітальному ліжку, у «віконечку» між операціями). Отож множинні осколкові поранення обох рук, ніг, тулуба. Жартує, що був «нафарширований» залізом й землею, мов та різдвяна індичка. Майстерність військових хірургів і вроджена впертість повернули його до життя. За три госпітальні місяці якісь рани загоїлись, а деякі й зараз із нестихаючим запальним процесом. Натомість ресурси Сергієвого організму на межі…

Але люди здатні творити дива. Що треба? Молитва за життя, направду, дууууже потрібна! По-друге, лікування інфікованих ран - «задоволення» не із дешевих, потрібні ефективні ліки, які й коштують відповідно.

Отож, ДОПОМОГТИ ВАЖКОПОРАНЕНОМУ можна, перерахувавши посильні кошти
на картку ПриватБанку
№5168 7572 9191 2147 
отримувач Курсов Сергій Сергійович.

Або на ВОЛОНТЕРСЬКИЙ рахунок Громадський фонд "СУМИ"/Community foundation SUMY програма «Допомога пораненим»:
СФ ПриватБанк, рахунок: 26001055020584,
МФО: 337546,
ЄДРПОУ: 39364679,
для Курсова Сергія
Фото з відкритих джерел
51
Комментариев
0
Просмотров
2551
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.