Мирослава Гонгадзе про хиби української журналістики

ВС 08 июня 2011 в 07:00
Мирослава Гонгадзе: “Журналістика відживає свій вік”

Дружину загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославу ми знаємо як успішну телеведучу та кореспондента “Голосу Америки”. Десять років тому вона, не знаючи англійської, з двома трирічними доньками-близнюками Наною та Соломією виїхала до США.Нам було цікаво дізнатися, як вона оцінює якість української журналістики. Чи є різниця між свободою слова в Україні та США?
«На мою думку, журналістика як професія, на жаль, відживає свій вік. З розвитком новітніх технологій кожен може стати журналістом, написати блог чи виставити в Інтернет відео. Інформаційні кордони змиваються, і ми переходимо у вік громадянської журналістики», - відповіла Мирослава.
За її словами, українська журналістика має одну головну хибу - робити висновки не на основі фактів, а на основі особистого уявлення чи враження журналістів про ці факти. «Коли дивишся українське телебачення чи читаєш газети, дуже важко зрозуміти, що насправді відбувається. Людям не дають відповідей на базові запитання: Що, Де, Коли? Західна журналістика чітко відрізняє фактичну інформацію від поглядів журналістів. Для цього в газетах є спеціальні сторінки. У західній журналістиці також є багато проблем. Все більше телеекрани заполонює так званий інфотеймент – це коли з кожної маленької події роздувають велику і створюють сенсацію там, де насправді її немає».
-1
Комментариев
0
Просмотров
988
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.