У Сумах відбувся дебютний концерт гурту «SumBand»

ВС 11 марта 2019 в 18:00
5 березня у Конгрес–центрі СумДУ відбувся дебютний концерт музичної групи «SumBand». Загалом на концерті прозвучало 10 пісень у жанрі рок, присвячені нерозділеному коханню, військовій та патріотичній тематиці, дружбі та інші. Кожна з композицій динамічна, драйвова, запальна, мелодійна та має яскраве звучання. Всі вони мають філософський сенс і сповнені всеосяжною енергією. Це як своєрідна сповідь перед  глядачем.  Слухаючи пісні цього гурту,  відволікаєшся від буденності і поринаєш в загадковий світ виконавців. Кожна з композицій різна за манерою виконання і аранжуванням. Деякі пісні за звучанням схожі на композиції гурту «ДДТ».

Концерт розпочався композицією «Йдучи до іншої», в якій постає актуальне в будь–який  час питання болю від розриву довготривалих відносин та як при цьому залишити добрі спогади про те, що минуло. Цю пісню душевно і чуттєво виконав соліст гурту Сергій Дудченко, акомпануючи собі на гітарі. Продовжили тему кохання композиції «Забувай» та «Вона», яку гурт виконав у ексцентричній, роковій манері, схожій на манеру  Віктора  Цоя.  Слід наголосити, що особливо гострою на сьогоднішній день є тема війни і патріотизму, яку «SumBand»  майстерно розкрив у піснях «Доброволець » і «Війна», змалювавши  героїзм іноді зовсім юних бійців, які захищають нашу країну від агресора та детально, до сліз в очах, передавши ті жахіття,  які їм довелося пережити,  та ті страшні випробування,  які випали на їх долю, загартувавши їх серця. При цьому у композиції  «Війна» автор використовує метафору про те, як син бачить війну очима батька,  немов пов’язуючи між собою два покоління, яким довелося не тільки почути, а й побачити, що таке війна. Виконав гурт і жартівливі та іронічні пісні: «Мебляр Вова» та композицію,  присвячену святкуванню Різдва, які подарували присутнім приємні емоції та гарний настрій. При цьому дивовижною особливістю «SumBand» є те, що слухаючи  їх пісні, мовби опиняєшся у центрі тих подій, про які в них йдеться, та разом з героями  переживаєш, любиш, борешся і живеш, тобто це пісні, які торкаються тонких струн людської  душі і надовго залишаються в пам’яті.  
В цілому вечір пройшов  у  яскравій  та теплій  атмосфері і зібрав повну залу глядачів.  Серед них друзі, колеги та рідні учасників гурту, які  ще довго не відпускали їх зі сцени. На прохання глядачів вони  виконали на біс  пісні «Забувай», «Вона», «Йдучи до іншої». Це був вдалий старт творчості молодої групи, яку, сподіваємося, сумчани почують ще не один раз. Крім того, долучитися до їх творчості може кожен охочий за посиланням https://www.facebook.com/SumskoyBand.



Сергій Дудченко, соліст та лідер гурту «SumBand»:
«До складу гурту входять працівники IT відділу ЦТОІС СумДУ Дмитро Циплін, Сергій Дудченко, Андрій Зякун, Олександр Крижимiнський, а також майстерний барабанщик Артем Змушко. Ідея створення групи виникла сама по собі. Одного разу ми  стояли і будували плани зібратись  і пограти різні пісні. Так виник наш колектив. Він має назву «SumBand», зважаючи на те, що ми родом із Сум і любимо наше місто. З ним у нас пов’язані душевні спогади  і роздуми, тому «Sum», а «Band»  - оскільки  ми банда у гарному розумінні цього слова. В нашій групі  музичну освіту маю не тільки я один. Жанром пісень є суміш року, який народжувався у дворах, і важкого року. Сьогодні наш перший концерт. А ще з моїми піснями можна ознайомитися на каналі Сергія Сумського, який має біля 2000 тисяч підписників, і найближчим часом на ньому будуть розміщені нові композиції гурту «SumBand». Вони присвячені темам кохання, життя, війни, суворих реалій. Пісні були написані мною в різні періоди життя, вони є результатом пережитих душевних потрясінь і роздумів. Ми збиралися разом з хлопцями і грали різні композиції.  Свої пісні  ми створюємо для дорослої аудиторії, тобто для тих, кому від 20 років, оскільки теми, яких ми торкаємось в них, для людей, які кохають, думають, розуміють життя і мають життєвий досвід.  На творчість мене надихають Суми, моя дружина,  сім'я      і робота. А моїми улюбленими виконавцями є Віктор Цой, «ДДТ», «Сплін», «Океан Єльзи»,  «Red Hot Peppers»,  «The Cranberries»  та інші. Окрім заняття творчістю, за фахом я веб-розробник і працюю у СумДУ,  як і всі учасники гурту».

Підготувала: Анастасія Літвіненко

61
Комментариев
0
Просмотров
3029
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.