У Сумах відбулася презентація книги Олександри Іванової «Моє»

ВС 15 марта 2019 в 16:53
13 березня у Агенції промоції «Суми» відбулася презентація першого збірника віршів Олександри Іванової під назвою «Моє». Він вийшов у світ у 2019 році, загальний тираж  64 екземпляри. У ньому представлено  40 віршів на різну тематику, українською і російською мовами.  Авторка говорить: «Там – багато тем, але основні – це відносини і стосунки, це відносини в родині, це те, що пов’язане з Україною, зі сходом, про Майдан – те, що буде актуальним завжди». Над збіркою поезії вона працювала два місяці. У фінансуванні друку допомагали люди, які долучилися до збору коштів через  краундфандингову компанію. Таким чином було зібрано 1500 гривень із загальної суми 3500 гривень, яка була потрібна для видання книги. Свої віршовані рядки авторка присвячує коханню, патріотизму, близьким, друзям, відносинам у родині. В ході презентації вона познайомила присутніх зі своєю поезією, прочитавши 3 своїх вірші, які  увійшли у збірку. Один з них вона присвятила чотирилапому товаришеві – собаці, яка разом з людьми потерпає від жахіття війни на сході України, але залишається вірним помічником наших солдат. В своїх рядках Олександра звертається з проханням спорудити пам’ятник собаці. Інший вірш змальовує прекрасне і світле почуття любові, яка розквітає особливо на початку весни, а також ділиться бажанням бути разом з коханою людиною, яка є надійною підтримкою і дарує відчуття захищеності і спокою. Ще одні поетичні рядки є в повній мірі  автобіографічним, оскільки звучить неймовірним болем дитячої душі, яка потребує материнської ласки і любові, що так необхідна кожній людині, але позбавлена її. Загалом кожен вірш, як особиста сповідь молодої, але дуже талановитої поетеси, оскільки її поезія звертається до серця кожного і нікого не залишає байдужим. Вірші Олександри можна було також почути не тільки на даній презентації, а й під час літературного марафону NON STOP, який 14 березня пройшов у агенції промоції «Суми». На сьогоднішній день досягнута домовленість з міською владою про те, що збірка поезії «Моє»  найближчим часом поступить до бібліотек. Таким чином, дана книга об’єднала міста Суми, Київ, Дніпро та Одесу. До того ж, придбати її можна у кав’ярні  Донкейхот, що на  вулиці Харківській,  2 / 1 у місті Суми.  Крім того, організатори наголошують на тому, що кожен охочий може поділитися враженнями  від прочитаного у  Фейсбуці  з посиланням на дану збірку.  В ході презентації  на моніторі також  відтворювалося біографічне відео, в якому  Олександра  прочитала  свій  вірш.  Презентація пройшла у теплому,  дружному колі та зібрала людей, небайдужих до її творчості.  Під час неї кожний міг задати своє питання автору та отримати на нього змістовну відповідь.



Олександра Іванова, авторка збірки «Моє»:
«Збірка  створювалася  два  місяця. У ній є вірш, який я написала на прохання моєї подруги з коледжу, а  моя творчість розпочалася, коли мені було 10 років. Я приймала участь у поетичних конкурсах, які проходять у коледжі, де я навчаюсь. На творчість мене надихає усе, що відбувається навкруги. Основою моїх віршів є якась ідея або слово чи декілька слів, які спочатку перетворюються на фразу, а потім з неї виходить рядок, якій стає основою для майбутнього вірша. При цьому вони приходять мені у голову спонтанно, коли я сиджу, лежу або навіть кудись їду. В теперішній час я навчаюсь у педагогічному коледжі та мрію стати вчителем початкової освіти, а ще дуже хочу піти в університет і продовжити друкувати свої книги. Моїм улюбленим поетом є Тарас Шевченко, мені дуже подобаються його поезія. Іноді у мене бувають періоди, коли я починаю писати вірш, але не можу його закінчити, тоді я відкладаю його на певний час, оскільки не знаю, що з ним робити.  Я думаю, що мої вірші сподобаються насамперед таким підліткам, як я. Питання щодо презентації моєї збірки у інших містах на сьогоднішній день ще не узгоджувалось.»

Владислава Кудельник, технічний редактор збірки  «Моє»:
«Перший  тираж  книги  був  50 екземплярів у твердій обкладинці, які ми чекаємо з міста Одеси  та 14 примірників у м’якої палітурці, які  ми зробили зараз у місті Суми. Вона вийшла частково за рахунок благодійної допомоги небайдужих людей. Я є технічним редактором даної збірки, а також допомагала її редагувати.  Ми взагалі плануємо, що вона надійде  не  тільки  до  сумських  бібліотек, а й до районних. Крім того, ми ведемо перемовини з цього питання з  Дніпром.»

Підготувала: Анастасія   Літвіненко
51
Комментариев
0
Просмотров
2268
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.