У Сумах презентували виставку «Роздумів» втілених в дерево, метал, камінь

Елена Шевченко 12 июня 2019 в 12:15
11 червня в мистецькому просторі «Галерея Наша» відкрилася виставка скульптури Андрія НИКИФОРОВА. В експозиції представлені творчі робот, виконані в техніці різьблення по дереву та каменю, зварювання металу. Більшість творів, представлених на виставці, експонуються вперше.

Скульптури Андрія – це дослідження на теми, що хвилюють автора. Кожна робота – це самостійне дослідження внутрішніх станів людини, чи навколишнього середовища, тобто питання, що цікавлять кожного з нас.

У творчому доробку автора участь у численних Всеукраїнських та Міжнародних мистецьких проектах та симпозіумах.

Нотатки до портрета автора:
Андрій Никифоров – професійний скульптор, народився 28 серпня 1990 року в сім’ї художників-викладачів, батько - відомий в місті скульптор, мати – заслужений майстер народної творчості України (улюблений вид творчості – різьблення по каменю шиферу). Андрій отримав ґрунтовну мистецьку освіту: закінчив клас скульптури у Республіканській державній спеціалізованій художній школі імені Т.Г.Шевченка в м. Києві, факультет скульптури Харківської державної академії дизайну і мистецтв, аспірантуру Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, успішно захистив дисертацію на тему «Педагогічна та культурно-просвітницька діяльність Никанора Онацького на Слобожанщині», отримав наукове звання кандидата педагогічних наук (доктора філософії). Творча робота тісно пов’язана з науковими пошуками у галузі проблем мистецтвознавства та мистецької освіти. Він є постійним учасником міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференцій, має понад 30 наукових публікацій, серед яких – монографія, наукові статті у міжнародних та провідних фахових виданнях України, чисельні науково-методичні розробки. Крім наукової та творчої роботи займається педагогічною діяльністю, нині викладає скульптуру в Сумській художній школі імені М.Г. Лисенка.

Виставка працюватиме до 7 липня. Приходьте!
48
Комментариев
0
Просмотров
7037
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.