Сумчан запрошують на вечір автентичної азербайджанської музики

ВС 17 сентября 2013 в 18:00
Бібліотекарі спільно з місцевою азербайджанською громадою влаштовують свято на честь великого музиканта Узеїра Гаджибекова, творчість якого цьогоріч за рішенням ЮНЕСКО вшановує весь світ

18 вересня о 16.00, в день народження композитора-новатора, основоположника азербайджанської професійної музики та опери Узеїра Гаджибекова, обласна наукова бібліотека ім. Н. Крупської влаштовує свято азербайджанської музики разом зі своїми давніми партнерами та друзями з місцевого осередку Конгресу азербайджанців України та молодіжної організації «Ільхам».

У бібліотеці за адресою: м. Суми, вул. Героїв Сталінграду, 10 для гостей свята
• звучатиме кяманча – народний струнний смичковий музичний інструмент, поширений в Азербайджані, Вірменії, Грузії та Дагестані, що дійшов до нашого часу з Візантії,
• демонструватимуться відеоматеріали про життя та творчість композитора Узеїра Гаджибекова
• виступатимуть юні музиканти та четці
• відкриється світ азербайджанської культури завдяки представленим новим та унікальним виданням 40-60-х років з фонду відділу літератури з мистецтва.

На згадку про незабутнє свято музики у бібліотеці гості отримають яскравий буклет про Узеїра Гаджибекова, підготовлений співробітниками відділу літератури та мистецтва бібліотеки.

Нагадаємо, за рішенням ЮНЕСКО цього року весь світ святкує 100-річний ювілей оперети Узеїра Гаджибекова «Аршин мал алан», яку вважають музичною енциклопедією азербайджанського життя початку 20 століття.
49
Комментариев
0
Просмотров
1832
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.