Міжнародний рок-н-рол у Сумах

Наташа Акулова 23 ноября 2016 в 17:00
З 18 по 20 листопада в Сумах проходив 5 міжнародний фестиваль рок-н-ролу REBEL FEST
REBEL FEST - це щорічний музичний фестиваль, що збирає на своїй сцені найяскравіших представників рокабілі (рок-н-рол 50-х років) та сайкобілі (суміш рокабілі та панк-рока) сцени зі всієї України та не тільки.



"Подібні фестивалі в Україні проводити досить складно, адже раніше у місті працювали майданчики, концерти на яких були безкоштовними, це і сформувало споживацьку культуру сумчан.



Між тим, на мою думку, при більшій підтримці влади чи бізнесових кіл фестиваль міг би приносити інвестиції місту, адже першими квитки на концерти в Сумах розкуповують харків'яни та кияни", - ділиться враженнями організатор фесту Іван ЗАДЕСЕНЕЦЬ.



Цього року для сумчан виступали гурти із Києва, Одеси, Харкова. Також у Суми завітав гурт Dandies із молдавського міста Кишинів.



"Вже п'ятий рік восени в Сумах збираються шанувальники справжнього рок-н-ролу зі всієї України, щоб зануритися в неповторну атмосферу бунтівної музики 50-х років, з якої згодом народилась вся сучасна рок-музика. За 4 роки свого існування у фестивалі прийняли участь близько 35 музичних колективів з різних міст України, а також Білорусії, Росії та Польщі.



Фестиваль збирає і об'єднує навколо себе людей найрізноманітнішого віку та інтересів - це молодь, байкери, музиканти, меломани і просто шанувальників якісної, позитивної та драйвової музики, під яку можна танцювати поки стане сил. Окрім сумчан, фестиваль щорічно відвідує велика кількість гостей з інших міст України та ближнього зарубіжжя, щоб впродовж декількох днів бути разом і стати частиною великого музичного свята. На даний момент фестиваль є унікальним в своєму роді в Сумах, до того ж наразі в місті не відбувається жодних фестивалей рок-напрямку, окрім байк-рок-фестів", - розповідає організатор.



Першого дня, 18 листопада, у пабі "7 п'ятниць" виступали кияни "Моисей Великолепный" та гурт "Rude Jokes". Вхід був вільним для всіх любителів сайкокантрі та тексабілі та блюзу.

Фестивалів такого типу в Україні лише 4, і один з них проходить в Сумах



На другий день фестивалю у нічному клубі "Фортуна" сумчани слухали композиції гуртів Руки'в Брюки (Київ), Outer Space (Київ), Shakin' Guts (Харків), Strait Jacket (Одеса), Dandies (Кишинів, Молдова). Вхід коштував сумчанам від 90 до 120 гривень.



Також цього дня після концертної частини відбулось афтер-паті: джем із учасниками фестивалю. Кожен охочий мав нагоду поімпровізувати із учасниками фестивалю.



У третій день сумчани змагалися за кубок 5-го REBEL FESTу у чемпіонаті з боулінгу, а пізніше насолоджувалися грою київського гурту "Хороший, Плохой, Злой".
 
Наталія Самолюк
49
Комментариев
0
Просмотров
5948
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.