«Державність та патріотизм»: значення виставки

ВС 18 февраля 2019 в 17:00
На минулому тижні у Конгрес-центрі СумДУ відкрилася виставка «Державність та патріотизм». Вона  є частиною просвітницького проекту під однойменною назвою. В експозиції представлено 12 кольорових ламінованих підвісних плакатів. Роботи демонструють історію України у відрізку часу, починаючи з козацької доби до сьогодення. Над ними працювали історики та краєзнавці. Сумчани могли змогу побачити іншу, невідому Сумщину, з її героями, видатними діячами національно-визвольного руху, непересічними подіями. «На виставці представлені портрети та коротка інформація лише про тих, хто обіймав високі державні посади в Українській Народній Республіці, Українській Державі (гетьманат П. Скоропадського) та Західноукраїнській Народній Республіці. Більшість із тих, про кого йдеться у постерах, вимушені були емігрувати. Інформацію про них я збирав в архівах України, Чехії, Болгарії, Росії», - наголосив Валерій Власенко, доцент кафедри історії Сумського державного університету.

«Хто не знає свого минулого, той не має майбутнього. Насамперед тому, що  історія – це  досвід суспільного життя багатьох поколінь, який дає нам готовий варіант для вирішення тих чи інших питань. Спираючись на нього, ми можемо  не повторювати багатьох помилок»

Олег Корнієнко,
 український  військовий історик, краєзнавець, публіцист і громадський діяч.

«На фінансову підтримку проектів інститутів громадянського суспільства в рамках обласного конкурсу проектів 2019 року виділено 1600 тис. гривень, із них  - 600,0 тис. гривень на підтримку проектів саме національно-патріотичного спрямування.  Вартість одного комплекту постерів залежить від формату та якості друку, і коливається в межах від 500 до 2000 гривень»,- зазначила Ольга Резніченко, заступник начальника управління молоді і спорту Сумської обласної державної адміністрації. 

Підготувала: Анастасія Літвіненко









67
Комментариев
0
Просмотров
1486
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.