Як маленькі сумчани рятувальниками були (Фото+відео)

ВС 06 июня 2017 в 12:00
Фестиваль "Суми - місто безпеки" пройшов у обласному центрі
1 червня у місті Сумах з нагоди проведення Дня захисту дітей на базі міського дитячого парку «Казка» відбувся фестиваль «Суми – місто безпеки». Учасниками заходу стали юні сумчани віком від 2 до 18 років разом з батьками та гості обласного центру.



Основними організаторами масштабної інтерактивної акції стали Сумська міська рада, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, Сумський державний університет, обласний Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Сумська міська громадська організація дитячо-юнацького клубу рятувальників «Барс» - регіональний представник дитячо-юнацького руху «Школа безпеки», управління освіти і науки Сумської міської ради.



На території парку було розгорнуте містечко, де діти проходили близько 20-ти пізнавальних випробувань, які сприяли розвитку в підростаючого покоління культури безпечної поведінки. Найяскравіше в даному фестивалі було представлено професію рятувальника. Впродовж дня кожен охочий міг взяти участь у ліквідації умовної пожежі, збиваючи струменем води м’яч. Також діти приміряли бойовий одяг рятувальників і сфотографувалися в ньому на згадку, а, сідаючи за кермо оперативного автомобіля, відчували себе справжніми вогнеборцями. Співробітники Служби порятунку продемонстрували роботу пневмоподушки, підіймаючи за її допомогою великий вантаж. Особливе захоплення у маленьких відвідувачів свята викликало розрізання гідравлічними ножицями металевих предметів.



Також кожен міг відвідати виставку вибухонебезпечних предметів, поспостерігати за роботою саперів та кінологів. Особлива увага організаторів заходу була зосереджена на підготовці дітей до купального сезону. Їх навчали, як використовувати рятувальне коло та надавати допомогу умовному потопаючому. Крім того, гості освоїли особливості проведення непрямого масажу серця та отримали майстер-клас з надання допомоги умовному постраждалому у автокатастрофі.



На фінальному етапі фестивалю діти отримали від організаторів подарунки на згадку.

https://youtu.be/gWCph7_0c2o


Дана акція стала яскравою демонстрацією того, як спільними зусиллями освітян, місцевої влади, рятувальників та волонтерів можна нестандартно організувати масову пропагандистську роботу з безпеки життєдіяльності, щоб це було цікаво та корисно для підростаючого покоління.

51
Комментариев
0
Просмотров
11232
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.