У сумській дитячій лікарні «з’явились» ангели-охоронці (Фото)

Наталия Самолюк 08 февраля 2017 в 17:00
Лікарня Святої Зінаїди - одна з небагатьох, яким пощастило взяти участь у проекті «Кольоровий світ дитинства»
8 лютого у міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди відбулась презентація настінних розписів інтер’єру інфекційного відділення, автором яких є сумська художниця Анна Черненко.



Це соціальний проект вдосконалення інтер’єрів лікарень під назвою «Кольоровий світ дитинства», який охоплює всю Україну.



Мета проекту - покращення умов перебування дітей у лікарнях, адже зазвичай діти бояться лікарняних приміщень через спогади про процедури, які їм довелось перетерпіти.



Художниця розповіла, що розписом стін займалась приблизно 2 місяці і лише на вихідних, тому що у будні дні - на роботі. Образотворче мистецтво - її хобі, яким вона займається досить довгий час, а саме ангелів почала малювати з 2010 року.



«Ангелы дарят чувство защиты каждому из нас. Меня запросили представители ООО «Снежка-Украина», которые и занимаются воплощением проекта по Украине. Я благодарна им за безвозмездное предоставление красок для создания уюта наших детей во время лечения», - розповідає Анна Черненко.



Також в малюнках присутня українська символіка.



На прес-конференції, яка відбулась перед презентацією, Анні Черненко вручили почесну грамоту від імені міського голови та подякували за її плідну працю.



Усім відомо, що малюнки сприяють покращенню психоемоційного стану дитини, саме тому кольори та ескізи ретельно підбирались. Наприклад, зелений колір заспокійливо діє на нервову систему, знижує головний біль, знімає втому та роздратування, синій - заспокоює та знімає агресію, стимулює розумові здібності, покращує пам'ять, червоний - стимулююче впливає на мозок, сприяє збільшенню мускульної напруги, підвищенню тиску крові та ритму дихання, активізує гормональну систему, підвищує працездатність, створює відчуття тілесного тепла.



Ангели-охоронці не лише тішать дітей, покращуючи їм настрій, але й у прямому сенсі, додають сил на одужання.



«Розписувати стіни Анна почала у 2016 році, що є символічним для нас», - ділиться думками Вікторія Бугаєнко, заступник головного лікаря з медичної частини. «У 2016 році нашій лікарні виповнилось 120 років. Більше ніж через століття у нашій лікарні «оселилися» ангели-охоронці».

Для самої ж художниці зображення ангелів несуть сакральне значення.



«Кто-то не даёт нам сделать лишний шаг на перекрёстке или же совершить какой-либо поступок, который может стать фатальным для вас. Если вы думаете, что это ваша интуиция - вы ошибаетесь - это ангелы-хранители», - з усмішкою каже Анна.
 
55
Комментариев
0
Просмотров
3119
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.