У Сумах презентували 3-тю книгу «Вклонімося доземно українському солдату» (Фото)

Наташа Акулова 14 февраля 2017 в 13:00
На виданням працювали Сумський обласним військовий комісаріат та Сумський обласний центр позашкільної освіти та  роботи з талановитою молоддю.



«Я гордий тим, що українець зроду, що українською молюся і співаю. Освідчуюсь тобі в любові, мій народе, і лиш тобі на вірність присягаю… » ці слова Володимира  Майструка  є головний життєвим лейтмотивом головних персонажів книги випущеної колективом газети «Народна армія» під назвою «Вклонімося доземно українському солдату». На презентації були також присутні учасники АТО, волонтери, друзі та рідна сестра Тетяна, загиблого героя із Степанівки, підполковника Василя Спасьонова.    Це    книга про справжніх патріотів, українських солдатів Вітчизняної війни 2014 року. Це збірка замальовок та нарисів про українського солдата, його важку солдатську роботу, це щемливі історії про те, як війна ламає долі людські, це розповіді про людей, для який майбутнє України справді – понад усе.



Герої цієї книги різні за віком, професією, з різних куточків країни. Багато з них, коли ворог прийшов на поріг нашого спільного дому, без повістки з військкомату залишили сім’ї, роботу,  рідні міста, багато хто з них, повернувся із-за кордону, і стали на захист землі своїх батьків та дітей. У кожного з героїв цієї книги, у кожного з тих, з ким я і мої колеги зустрічалися на наших оборонних рубежах, своя життєва історія, а нині одне спільне завдання – відстояти Україну. Чимало з них, спочатку відстоювали на головному майдані країни та в інших містах революцію Гідності, Свободи, Добра, Правди, право жити в європейській, прогресивній, демократичній сім’ї. Це їхній свідомий вибір. Сміливий, мужній.  В наш час бути солдатом своєї країни це вже подвиг. Холодні окопи, майже щодня потужні обстріли, втрати товаришів…Це війна. Саме на їхніх плечах весь її тягар.



Тетяні Спасьоновій вручили газету «Народна Армія» та екземпляр книги з матеріалами про її загиблого брата. «Сьогодні цей світ залишають наші сини, брати, батьки. У розквіті сил. Такою дорогою ціною відстоюють вони нашу Вітчизну, її майбутнє, майбуття своїх дітей, онуків. Народжених і ненароджених. Нас з вами. Вони — не ангели. Ангели літають в інших місцях. Але так розпорядився Господь Бог, що для нас вони стали ангелами-охоронцями у буквальному розумінні цього слова»: - наголосила у своєму виступі Тетяна Спасьонова.



У книзі, яку було презентовано, кілька розділів. Один з них, про загиблих героїв України. «Вічна слава безсмертю хоробрих, які кличуть на подвиг живих!». Це розповіді про героїзм українського солдата і трагедію українського народу, який втрачає кращих своїх синів. У книзі також розміщено фоторепортаж з передових позицій гарячого Донбасу. А ще зворушливі  вісточки на передову, листи від матерів, коханих, дітей. Ось витримка з одного із листів: «Мені велика честь писати до воїна, якого любить вся Україна. Ти найхоробріший. Саме ти є початком і продовженням України, саме ти герой, якого будуть наслідувати твої і мої діти!».  Герої цієї книжки, жертвуючи своїм життям і здоров’ям, відстоювали і відстоюють майбутнє українців. Їхня солдатська стійкість і мужність дозволяє мріяти багатьом українцям, будувати плани на життя в новій країні. Вони впевнені «Ніяка в світі сила нас не зламає, бо нас коріння наше в землі тримає» .



Головні персонажі цієї книги - гордість української нації. Квітами та орденами, обіймами та вигуками «Ви Герої!», їх зустрічають у рідних містах під час короткострокових відпусток. Їхніми іменами називають навчальні заклади, вулиці міст і селищ. За наших солдатів щодня молиться вся Україна, мільйони українців вірять у нашу перемогу.

Війна обов’язково закінчиться. В пам’яті Українського народу від сьогодні і навіки залишиться подвиг українського солдата. Про якого будуть написано ще багато нових книжок, будуть зняті кінофільми.  І головною тезою у їхніх текстах і сценаріях будуть слова:
Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами. Слава Україні!
 
           Ігор Скібчик
48
Комментариев
0
Просмотров
8091
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.