Сумські рятувальники завітали до школи №7

ВС 22 апреля 2019 в 13:52
В м. Суми, на базі спеціалізованої школи № 7, пройшов показовий День цивільного захисту. Його організаторами виступили адміністрація закладу, Управління освіти і науки Сумської міськради, Інформаційно-методичний центр,  Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в області.

Участь у заході взяли: керівництво міського управління освіти, відділу з питань надзвичайних ситуацій міськради, керівний та педагогічний склад загальноосвітніх навчальних закладів обласного центру, представники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, Головного управління Національної поліції в області, Управління патрульної поліції.
На семінарі обговорили загальні питання забезпечення протипожежного захисту навчальних закладів, організації навчально-виховного процесу з питань безпеки життєдіяльності, відпрацювання дітьми навичок поведінки у екстремальних ситуаціях, вдосконалення форм та методів роботи у даному напрямку.

Під час об’єктового тренування учасникам Дня цивільного захисту продемонстрували дії на випадок виникнення надзвичайної події  – організацію та проведення евакуації  учнів з будівлі навчального закладу.
У заході також взяли участь студенти Медичного інституту Сумського державного університету. Студенти-медики продемонстрували присутнім на спеціальному манекені реанімаційні заходи, роз’яснили, як проводиться евакуація постраждалого із понівеченого авто в ДТП та прийоми надання йому необхідної допомоги.

На подвір’ї закладу  рятувальники показали можливості обладнання та техніки, які знаходяться у них на озброєнні. Кульмінацією ліквідації навчальної надзвичайної події стала подача води від пожежної автоцистерни в осередок умовного горіння.

Після цього співробітники навчально-методичного центру ознайомили присутніх з правилами застосування первинних засобів пожежогасіння. Кожен бажаючий - як педагоги, так і школярі - змогли відпрацювати отримані навички за допомогою вогнегасника.

В ході показового Дня цивільного захисту освітяни обмінялися досвідом, а діти отримали багато корисної інформації та закріпили її на практиці.

48
Комментариев
0
Просмотров
1619
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.