Суми ще не готові до опалювального сезону

ВС 28 сентября 2021 в 08:09
На засіданні виконавчого комітету Сумської міськради 24 вересня розглянули питання про готовність міста до опалювального сезону. Керівник департаменту інфраструктури сказав, що міське господарство готове до опалювального сезону на 95%.

“Ми розіслали листи, іще раз повідомили ОСББ та управителів, є 2 дні, підготуємось і будемо намагатися зробити 100%”, - сказав Суспільному.Сумив.о. директора департаменту інфраструктури міськради Олександр Кисіль.

Аби укласти договори на придбання палива у газових компаній та отримати потрібні обсяги газу, Котельня північного промвузла створила окрему компанію без боргів. На сьогодні АТ "Сумське МНВО", до структури якого входить котельня, заборгувало працівникам понад 196 млн гривень зарплати.

Заступниця директора Котельні північного промвузла Ірина Рибальченко сказала, що підприємство технічно готове до опалювального сезону, але щоб отримати ліміти на газ, вимушені були створити окреме підприємство – без боргів.

“На сьогодні реально, це передплата, яку ми повинні зробити 22 жовтня – 30% і після оплати - 70 % в листопаді. Це ми повинні зробити згідно з діючими умовами з "Нафтогаз Трейдинг". Ціна газу для населення - 7500 грн за 1000 м³, для категорії "бюджет", інші та релігія, газ буде вартувати 24933 грн за 1000 м³ - майже 25 тис грн за 1000 м³ - для бюджетних установ та категорій інших. Тобто, тариф буде дуже великий з такою ціною газу", - сказала вона. "Сумитеплоенерго" обслуговує майже 1000 житлових будинків по місту, решту (близько 300) – Котельня північного промвузла. Чи зможе вчасно розпочати опалювальний сезон Котельня північного промвузла, міський голова Сум Олександр Лисенко сказав: “Та заборгованість, яка є, може бути погашена, може бути відтермінована, може бути реструктуризована. Генеральний директор буде приймати рішення, яким шляхом піти. У них є іще один шлях, це вони створюють сьогодні іншу структуру, структура ця також може заключити відповідні договори на ліміти, тому що котельня повністю готова, мережі наші готові. По "Сумитеплоенерго" можу сказати, що договори заключені, вони також чекають перегляду тарифу, ми також його перевіряємо і будемо з цим визначатись”.

Радник голови облдержадміністрації з питань житлово-комунального господарства Роман Гученко сказав, що ціна на тепло підніметься для підприємств та комунальних установ, а для населення – ні.

“Ціна для населення на сьогодні зафіксована і до кінця опалювального сезону вона, як задекларовано урядом, підвищуватись не буде”.

Речниця "Сумитеплоенерго" Віта Харченко сказала, що про розмір тарифів за тепло для населення в цьому опалювальному сезоні розкажуть 27 вересня.
47
Комментариев
0
Просмотров
2015
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.