Неприбутківців Сумщини терміново кличуть до органів юстиції

ВС 09 июня 2017 в 12:00
Відповідно до пункту 35 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України неприбуткові організації, з метою включення до реєстру неприбуткових установ та організацій, зобов’язані до 01 липня 2017 року привести свої установчі документи у відповідність до вимог пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу.

У випадку не приведення установчих документів у відповідність до вимог закону, неприбуткові організації, будуть виключені контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій після 01 липня 2017 року.

Так, станом на 01.06.2017 орієнтовно із 1200 зареєстрованих на території Сумської області громадських формувань лише близько 50% привели свої установчі документи у відповідність до вимог Податкового кодексу України.

Нагадуємо, що для державної реєстрації змін до установчих документів громадського формування необхідні:
заява про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі;
примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни до установчих документів;
реєстр осіб (громадян), які брали участь в засіданні уповноваженого органу управління громадського формування;
документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення відповідно до статуту громадського формування;
установчий документ юридичної особи в новій редакції.

Адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію змін до відомостей про громадські формування, у тому числі змін до установчих документів, пов’язаних із приведенням у відповідність до законодавства у строк, визначений таким законодавством (ст. 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань»).

Запрошуємо для приведення установчих документів у відповідність до законодавства звернутися до відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Сумській області, що знаходиться за адресою – м. Суми, вул. Харківська, 41. Відділ працює з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:15 (обідня перерва з 12:00 до 13:00). Також, можна звернутися до фронт-офісів - Центрів надання адміністративних послуг та Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх бюро. Інформацію про контактні дані суб’єктів, уповноважених приймати та видавати документи державної реєстрації, які діють на території Сумської області, можна отримати на сайті ГТУЮ у Сумській області.
 
47
Комментариев
0
Просмотров
2494
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.