В Сумській області за 2 місяці 2013 р. усунуто порушень, що призвели до втрат, на суму понад 12 млн грн

ВС 20 марта 2013 в 14:00
Вжитими заходами Держфінінспекція в Сумській області у січні-лютому 2013 року забезпечила відшкодування втрат від фінансових порушень, що встановлені нею на підконтрольних об’єктах, загалом на 12,3 млн гривень. У порядку відшкодування нанесеної порушеннями шкоди надійшло до бюджетів та державних і комунальних установ 1,7 млн грн, внесено і поновлено незаконно і не за цільовим призначенням витрачених фінансових і матеріальних ресурсів та недостач на 10,6 млн гривень.
Загалом, за здійсненими контрольними заходами у зазначеному звітному періоді Держфінінспекцієя направила 48 інформацій для прийняття за ними управлінських рішень. Також для прийняття відповідних управлінських рішень 5 користувачів отримали від інспекції аудиторські звіти та інформації за результатами державних фінансових аудитів з відповідними пропозиціями. Окрім того, Держфінінспекцією та її територіальними підрозділами подано 73 висновки та пропозиції щодо застосування фінансових санкцій. Матеріали 3 ревізій направлено до правоохоронних органів. За порушення законодавства з фінансових питань працівниками інспекції складено 88 протоколів про адміністративне правопорушення. Складено та направлено до суду 3 протоколи за порушення законодавства про бюджетну систему та 4 протоколи за порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг. Для забезпечення відшкодування втрат було пред’явлено 4 позови до суду загалом на суму 863 тис. грн та 8 позовів ініційовано перед органами прокуратури, об’єктами контролю чи їх органами управління.
В порядку реалізації зазначених заходів прийнято 114 управлінських рішень, відповідно до яких 42 винних особи притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності. Ще 12 управлінських рішень прийнято за результатами державних фінансових аудитів, при цьому було враховано 12 пропозицій інспекції. За матеріалами проведених контрольних заходів розпочато 7 досудових розслідувань, 57 винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафів загалом на 10 тис. гривень. Стосовно 46 підконтрольних установ та організацій зупинено операції з бюджетними коштами на їх рахунках, двом зменшено бюджетні асигнування на суму 190 тис грн та стосовно двох призупинено бюджетні асигнування.
0
Комментариев
0
Просмотров
556
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.