У Сумах керівник довів підприємство до банкрутства

ВС 06 марта 2013 в 15:30
За матеріалами співробітників головного відділу податкової міліції у м. Сумах розпочато кримінальне провадження за фактом доведення до банкрутства одного з акціонерних товариств міста. Ще десяток років тому підприємство було прибутковим, тут працювали більше 100 працівників, до бюджету сплачувались податки. Однак, протягом декількох останні років почали змінюватись керівники, що вплинуло і на стабільність підприємства. Новий директор, який з’явився на підприємстві у минулому році, вирішив керувати у незвичний спосіб: почав розпродувати майно товариства, яке перебувало у податковій заставі за борги перед бюджетом, без погодження з наглядовою радою підприємства. За декілька місяців він реалізував по заниженим цінам 11 транспортних засобів та спецтехніки, а також запасні частини, за які отримав розрахунок як готівкою так і безготівковими коштами, на суму близько 70 тисяч гривень. Офісне приміщення підприємства було продане одній з київських фірм за 1 605 500 гривень. Розрахунок провели векселем, який у подальшому не був пред’явлений до сплати, незважаючи на скрутне фінансове становище підприємства та наявність  заборгованості по платежах до Пенсійного фонду України. Щоб не сплачувати податки до бюджету, господарські операції  не відображалися у бухгалтерському обліку підприємства, податкові декларації до ДПІ у м. Сумах не надавались. Отримані кошти керівник витрачав не на погашення податкового боргу, а на власний розсуд.
Внаслідок вчинення свідомо невигідних господарських операцій, за півроку підприємство було доведено до стійкої фінансової неплатоспроможності, у зв’язку з чим за заявою Пенсійного Фонду України 18.01.2013 рішенням Господарського суду Сумської області визнано банкрутом і щодо нього розпочато ліквідаційну процедуру. На даний час існує заборгованість з податку на додану вартість, податку на доходи найманих працівників, податку на землю, збір за спеціальне використання, заборгованість з ПДВ. Податковий борг підприємства складає більше 700 тисяч гривень.
Наприкінці лютого цього року матеріали зареєстровано в єдиному реєстрі досудових розслідувань слідчого відділу управління податкової міліції ДПС у Сумській області. Триває провадження по справі.
5
Комментариев
0
Просмотров
1710
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.