25 мая Сумщина поразила всех уровнем подготовки и проведения финального матча Кубка Украины по футболу. Об этом заявили представители Федерации футбола Украины, УЕФА, тренеры команд.

Фан-клуб ПФК "Сумы"
Сумщина Спортивная 02 июня 2011 в 14:01
http://xpress.sumy.ua/interview/sport/2913

Гордон, Желєзний, Сьомін і Луческу про Суми, «Ювілейний» і Кубок
Раїса Вороненко, Суми | 28 мая 2011 08:58

Від редакції.Напередодні і після кубкового поєдинку на стадіоні «Ювілейний» сумському журналісту Раїсі Вороненко вдалося поспілкуватися з деякими VIP-глядачами і тренерами команд. Гадаємо, читачам буде цікаво ознайомитися саме з цим ексклюзивним фрагментом її статті, підготовленої для газети «Український футбол».


Дмитро Гордон, головний редактор газети «Бульвар», популярний телеведучий програми «В гостях у Гордона».
— Ви приїхали на фінал сам чи з друзями?
— Приїхав до Сум з друзями, відомими у державі людьми, і віце-президентом Федерації футболу України Борисом Михайловичем Воскресенським.
— Раніше доводилося бувати у нашому місті?
— Багато разів у 90-х роках. Приємно, що Суми мають стадіон-красень, чому можуть позаздрити інші обласні центри. Такі стадіони я бачив у Німеччині, по світу. Навіть не очікував, що європейська сучасна спортивна споруда може бути в Сумах. Шкода лише, що на стадіоні такого високого рівня не грає команда, яка могла б своєю грою його прикрасити.Суми сьогоднішні, правда, я не роздивився, бо приїхали перед самим матчем. Тільки дещицю замітив з вікна автомобіля. А хотілося б побувати і в знайомих здавна місцях, і відчути оновлення міста, яке знаю чимало років. На жаль сьогодні ж від’їжджаю, і зробити це неможливо.
— Ваші передачі «В гостях у Гордона» мають відношення до футболу?
— Звичайно. Героями моїх програм є і видатні футболісти сучасності і минулого.
— За кого сьогодні вболіваєте? — За «Динамо».
— А якщо програють? — Буде прикро.

Микола Желєзний – легенда Сумського футболу. Донедавна очолював Федерацію футболу Сумщини.
— А тепер український пенсіонер,– каже всміхаючись.
— Не зовсім, адже ви заступник голови федерації футболу Сумщини. Ваші враження від сьогоднішньої гри на стадіоні «Ювілейний».
— Колись, коли я вперше став президентом федерації, у нас був девіз: «Ні дня без футболу!» Слава Богу, що моя мрія збулася, що хоч не щодня, але бажано, щоб такі свята футболу були якомога частіше.
— Ви впевнені, що подібні матчі відбуватимуться не епізодично, а регулярно на «Ювілейному»?
— Найближчим часом це буде епізодично, бо в Сумах немає команди, яка б відповідала рівню стадіону, тобто команди Прем’єр-Ліги. Якщо буде така команда подібні свята будуть дуже часті.
— А в далекій перспективі команда «Суми» може стати командою Прем’єр-Ліги?
-Все залежить від того, затримається чи ні на Сумщині Юрій Чмирь. Якщо він не тимчасова людина – в нього вистачить снаги, щоб зробити в Сумах великий футбол.

Юрій Сьомін – головний тренер команди «Динамо» Київ, був не в доброму гуморі, адже динамівці програли. Але позитивних емоцій від організації матчу стримати не міг:
— Дякую за вдалу організацію фінального матчу на одній з найкращих футбольних арен держави. Вітаю «Шахтар» з заслуженою перемогою. По грі ми допустились помилок і програли. Неточні передачі, обмаль ударів по воротах, відсутність точних передач – це недоліки гри киян у Сумах. «Шахтар» перехопив ініціативу й змусив нас оборонятися.
— Ви хотіли б на цьому полі ще зіграти?
— Важко сказати. Буде організація матчів – будемо приїжджати.

Мірча Луческу, головний тренер донецького «Шахтаря» настрій мав протилежний від свого київського колеги.
— Ця перемога дуже важлива для «Шахтаря». Останній місяць жили рахунком 3:0, який був у Києві. Сьогодні ми довели, що по праву завоювали чемпіонське звання і Кубок України. До матчу ми готувалися спокійніше, ніж наші суперники, вигравши чемпіонат. В той же час хочу привітати киян зі вдалим спектаклем, який ми продемонстрували глядачам сумського «Ювілейного». У першому таймі і вони, і ми могли забити гол. Так сталося, що в другому таймі ми реалізували моменти, після цього супернику вже диктували свої умови. Від цього отримали велике задоволення і від тих титулів, які завоювали один за другим. Наступна наша зустріч з «Динамо» в Суперкубку. В цьому єдиноборстві хотілося б, щоб обидві команди підійшли до Ліги Чемпіонів добре підготовленими. Впевнений, що сьогоднішня гра була на самому високому європейському рівні по всіх параметрах гри. Ясно, що мав бути переможець у сьогоднішньому протистоянні. Ми виграли. І дуже добре, що не дійшли до пенальті, знаючи про те, як добре Шовковський уміє стояти в воротах під час пенальті.
— До Сум приїхало тисяч сім вболівальників з Донбасу…
— Я дякую від серця всім вболівальникам, які приїхали підтримати нас, а також дякую і вболівальникам “Динамо” Київ за те, як вони сприйняли нашу перемогу. Коли ми проходили мимо їх трибуни, вони нам аплодували. Це, напевне, відповідь на ту гру, яку продемонстрував “Шахтар”. Дякую пресі за об’єктивний аналіз матчів, які вона здійснює. Ваша критика і об’єктивність необхідні, щоб український футбол ріс і надалі.Дякую господарям стадіону “Ювілейний”, місцевій владі, які на високому рівні організували зустріч і команд, і вболівальників. Це ще раз демонстрація того, що в будь-якому місці можна грати на високому рівні, коли господарі ставляться до цього з усією серйозністю. Сумчани належним чином підготували поле, зробили все можливе, щоб гра відбулася на високому рівні.Ми ж, приїхавши напередодні, побачили, що тут відсутні високоефективні косильні машини, викликали їх з Донецька. Вночі машини приїхали і підготували поле якнайкраще до матчу.
– Яким був цей сезон для “Шахтаря”?
– Я сказав би, що це найкращий сезон для “Шахтаря”. Команда стала досвідченішою, ніж була в 2009 році. Ми концентрували всю увагу лише на одному турнірі. Не було у нас змоги виступати на високому рівні. Ми програли тоді чемпіонат, програли Кубок, зате виграли Кубок УЄФА.З того часу наші гравці почали ще професіональніше ставитися до своїх обов’язків. Це й допомогло виграти два титули. Правда, на досягнутому не збираємося зупинятися. Ми повинні підтвердити свій рівень, і рости далі, щоб виграти в “Лізі чемпіонів”.
– Якщо буде запрошення приїхати і зіграти команді знову в Сумах, погодитеся?– Я люблю повертатися в те місце, де виграю. Команда “Шахтар” теж. Сьогодні ми це довели. І з радістю приїдемо в Суми, на стадіон європейського зразка, знову.


 
Теги:
УЕФА
0
Комментариев
0
Просмотров
1656
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.